1 februari - 14 februari

Achtergrond

Het kan vriezen, het kan dooien. Op het weer kan je geen lijn trekken. Je moet het pakken zoals het komt. Maar je concertroute kan je wel degelijk zelf uitstippelen. En omdat wij de slechtste nog niet zijn, willen we je daar graag bij helpen. Meer zelfs: enkelen van jullie hoeven niet eens te betalen voor een keur aan optredens. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

1 februari - 14 februari



GRAND ARCHIVES
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: zaterdag 6 februari 2010 - 20.00 u
Wat: breekbare indiepop
Waarom: omdat Mat Brooke bewezen heeft ook op eigen benen te kunnen staan. Bovendien moet hij helemaal niet onderdoen voor zijn ex-kompaan Bridwell en diens Band Of Horses. Ook Brooke kan je een krop in de keel bezorgen.
Voorprogramma : S
Kost: € 13/10/7

THE BLACK ANGELS
Waar: 4AD, Diksmuide
Wanneer: zondag 7 februari 2010 - 20.30 u
Wat: exclusieve Belgische show van exclusieve band
Waarom:  Deze zwarte engelen zijn gedrenkt in psychedelica. Hun muziek doet denken aan bands als Black Mountain, maar ook aan Spiritualized en ander lekkers. Bereid je voor op een trip die je nog lang zal heugen.
Voorprogramma: NEEDLE AND THE PAIN REACTION
Kost: € 11/9/8

RICHARD HAWLEY
Waar: Stadsschouwburg, Brugge
Wanneer: dinsdag 9 februari 2010 - 20.00 u
Wat: zalvende stem met schitterende songs
Waarom: het wordt een uniek evenement, daar in Brugge. Richard Hawley werd dan ook niet zomaar geprogrammeerd in de Stadsschouwburg. Met zijn croonersstem kan hij hele vijvers doen ontdooien en haarden doen ontvlammen.
Kost: € 20/17

LEE FIELDS
Waar: Het Depot, Leuven
Wanneer: zaterdag 13 februari 2010 - 20.00 u
Wat: De stem van Martin Solveigh
Waarom: Eigenlijk is hij al een soullegende sinds de jaren zeventig, maar de echt grote doorbraak heeft hij nooit kunnen forceren. Met zijn nieuwe plaat 'My World' komt hij nu terug in de belangstelling te staan en misschien krijgt hij nu eindelijk waarop hij recht heeft.
Voorprogramma : MENAHAN STREET BAND
Kost: € 12/10

WE ARE OPEN
Waar: Trix, Borgerhout
Wanneer: vrijdag 12 en zaterdag 13 februari 2010 - 19.30 u
Wat: Trix zet zowat alle Belgische talent in de etalage
Waarom: zelden krijg je de kans om op twee dagen zoveel talent aan het werk te kunnen zien. Van gevestigde namen (Das Pop, Absynthe Minded) tot beloftes (Spooky44), het staat allemaal op de podia van Trix.
Kost: € 13/10 per dag

En uiteraard zijn we weer gul. Wie een mailtje stuurt naar info@damusic.be met als onderwerp de bandnaam kan zijn keuze maken uit Grand Archives (zie hoger) , Adam Green (Ancienne Belgique, 9 februari), The Veils (Muziekodroom, 11 februari) en Delphic (Botanique, 14 februari).

Alsof dat nog niet genoeg is sturen we ook drie duo's naar beide 'We Are Open' dagen van Trix. Een mailtje naar bovenstaand adres met in de mededeling 'We Are Open en de datum naar keuze' kan al volstaan.

30 januari 2010
Patrick Van Gestel