Spinvis - De Dag Dat Richard Krajicek Wimbledon Won

Spinvis - De Dag Dat Richard Krajicek Wimbledon Won

Spinvis herinnert zich 7 juli 1996 met dank aan een voormalig tennisser.

Dag op dag af vierentwintig jaar geleden waren de Hollanders niet alleen de besten op een voetbalveld en op de fiets, maar ook op het tennisveld. Ze hadden er wel een genaturaliseerde Tsjech voor nodig. Op het gras van Wimbledon versloeg Richard Krajicek MaliVai Washington en kroonde hij zich tot winnaar. “MaliVai wie?” horen we u al vragen en inderdaad… maar Krajicek had in de kwartfinale wel al afgerekend met toenmalig nummer 1 Pete Sampras en dus werd het voor onze noorderburen een memorabele dag.

De Dag Dat Richard Krajicek Wimbledon Won speelt zich helemaal af op 7 juli 1996. “Het was zo’n dag dat er allerlei dingen met me gebeurden”, vertelt Erik de Jong alias Spinvis over die dag dat hij in Utrecht zou optreden. “Ik speelde toen nog in een coverband: Madonna, “Lambada”, feestmuziek. Ik was de drummer, maar had geen hi-hat. Ik kon er een lenen van een vriend van me, Chris. Dus ging ik bij hem achterop de motor, en wat die jongen had gedronken of gedaan weet ik niet, maar hij ging ongelooflijk hard. Ik kon alleen me maar aan een stangetje vasthouden, criss-cross tussen de auto’s door. Ik dacht echt: “Mijn laatste uur heeft geslagen.” Toen ging het opeens ook nog onweren, de lucht werd groenzwart. Het was zo’n dag die je je hele leven gaat herinneren. Normaal gesproken onthoud je niet precies wat de datum was, maar door Richard Krajicek weet ik dat wel. Al sinds die dag wist ik: ooit ga ik een liedje schrijven met deze titel. Dat heeft dus zo lang moeten duren.”

De nieuwe spinvis-single is de voorbode van het vijfde Spinvis-album, dat ergens in het najaar verschijnt. Afgaande op de eersteling uit die plaat wordt het een behoorlijk vernieuwende plaat. De Dag Dat Richard Krajicek Wimbledon Won is een behoorlijk stevig nummer met lekker dreunende bassen, af en toe een flard gitaar en natuurlijk met de nodige toetspartijen. Bekijk de – ook al vernieuwende – clip hieronder:

7 juli 2020
Marc Alenus