The Haunted Youth - Coming Home

daFestival

Vlaanderen zendt de behekste jeugd uit.

The Haunted Youth sleepte dit jaar niet alleen de winst in 'De Nieuwe Lichting' in de wacht met Teen Rebel. De band tekende bij Mayway Records, was niet van de radio weg te slaan en wist zelfs aandacht te trekken tot in de VS.

Een beetje euforie is dus wel op zijn plaats en die spat van nieuwe single Coming Home af, een single als een zomerbries, perfect als soundtrack voor de warme dagen die nog komen gaan met de nodige oeh-oeh-oehs, glinsterende gitaren en benevelde zang. De toekomst schijnt de band zo fel tegemoet dat een dikke zonnebril nodig is.

Ook offstage schijnt de zon voor The Haunted Youth: in Nederland neemt Friendly Fire de band op in het booking roster (bookerbuddies met Slowdive!) en mag de band zich opmaken voor een ‘residence’ in de prachtige Muziekgieterij in Maastricht. In Frankrijk zorgt boekingkantoor A Gauche De La Lune (zie ook Balthazar, Girls in Hawaii, K’s Choice) er dan weer voor dat ook bij onze zuiderburen de bal aan het rollen gaat. Die mannen gaan niet veel thuis zijn de rest van dit jaar!

3 juni 2021
Marc Alenus