#Kickstarters - Dinosaur Jr. - Little Fury Things (1987)

daFestival

U kent dat wel: af en toe zoek je die sonische schop onder je gat op om jezelf aan te vuren, om jezelf tot aan de rand op te laden om dan lekker te ontploffen met de vuist in de lucht. Deze week gaan we voor zeven nummers die er altijd in slagen om net dat te doen.

Toen die overstuurde, schreeuwende intro een eerste keer door de boxen knalde op ons Brusselse studentenkot, was het stil, heel stil. En toen moest de magie nog helemaal openplooien. Wat een weelde aan gitaareruptief wahwah-geweld dat in alle nucleair fuzzende kracht toch zo mooi buiten de lijnen kleurde. Het knalde de prut compleet uit onze oren en verzoende ons weer met de massieve kracht en verbinding tussen punkrock en popmuziek.

Die hele lp 'You're Living All Over Me' was één lang hoogtepunt en de verklanking van de meest pure teenage-angsten. De plaat startte met dit Little Fury Things, maar alles wat volgde (Kracked, Sludgefeast, The Lung, Raisins, Tarpit, In A Jar, Lose, Poledo, ...) was van een verwoestende schoonheid en lelijkheid in één keer.

We hebben Dinosaur Jr. vaak gezien (en gehoord). En steeds kwamen we tot de vaststelling dat we te dichtbij stonden. Van het luidste op de geluidsmarkt. En je deinsde maar wat graag achteruit. Later propten we de oordopjes graag iets dieper in, als J. Mascis zich verstopte tussen de Marshalltorens en alles op volume elf draaide. Redelijk waanzinnig en ongezond. Of wat zei u?! We zouden zweren dat we je lippen zagen bewegen.

"A rabbit falls away from me / I guess I'll crawl  / A rabbit always smashes me / again I'll crawl". 

12 juni 2021
Laurens Leurs