Wrong - Feel Great

Relapse Records

Was het debuut van WRONG een kaakslag, dan wordt met 'Feel Great' de toegekeerde, andere kaak gebroken.

Feel Great

 

Er is nogal wat om boos over te zijn. En hoe kan je dat beter verwerken dan met een potje metalcore/altmetal? Niet voor niets zijn fans van de meer stevige genres vaak de liefste mensen, als je ze leert kennen onder de tattoos, lange haren, piercings en andere attributen. Alleen zien de heren van WRONG er zo helemaal niet uit. Vier brildragende kerels met iets langere haren, maar verder eerder doodgewoon. Tot je ze bezig hoort.

Is er wel iets nieuws onder de zon op de nieuwe plaat van WRONG? Ja en nee. Nee, want ze doen gewoon verder waar ze op de eersteling al mee begonnen waren: brokken maken, repetitie hoogtij laten vieren en teksten brullen eerder dan zingen. Ja, want de repetitie wordt zo mogelijk nog verder doorgetrokken, hetgeen de klappen zowaar nog harder doet aankomen.

Waar ze in godsnaam die plaattitel gehaald hebben, blijft een vraagstuk. Je krijgt in elk geval niet meteen de indruk dat ze zich ok voelen. Riffs en bassen klinken alsof ze vers uit de modder werden getrokken en Hernandez' stem klinkt nog steeds of hij, Demosthenes achterna, net drie dagen heeft staan schreeuwen tegen de golven.

Unsane en Helmet worden wel eens als referentie genoemd. Wij voegen daar graag NoMeansNo aan toe, maar dan zonder het experiment. Dit is meer rechttoe rechtaan. En toch; toch word je in opener Errordome dan lichtjes van je melk gebracht omdat ze af en toe uit de band van het ritme springen.

Dan heb je bovendien nog een nummer als Zero Cool dat voor de helft uit noise en feedback bestaat; voor de helft uit niets dan noise en feedback dus. Het tempo is over het algemeen moordend, tenzij dan in Gape, waarin Hernandez zowaar een poging doet om echt te zingen. En ook in de muziek zit dan iets meer melodie, maar toch blijft het herkenbaar als WRONG.

Opnieuw duurt de plaat amper een half uur, maar ook in een half uur kan je een statement maken. Zoals Therapy? Het ooit al zei: “The world is fucked / And so am I”. Zo zegt WRONG het ook, maar dan wel iets groffer.

21 april 2018
Patrick Van Gestel