Thundermother - Thundermother

Despotz Records

De dames van het Zweedse Thundermother zijn terug met een derde album, kortweg 'Thundermother' genaamd. Ten teken van een nieuwe start want begin vorig jaar verlieten vier van de vijf leden de band. Opper-mother Filippa Nässil bleef alleen achter. Maar er moest brood op de plank komen en een tour afgewerkt worden. Vandaar dat enkele bevriende dames gevraagd werden om het nieuwe Thundermother te vormen.

Thundermother

Die tour bracht Thundermother ook naar België; naar het Roadkill festival meer bepaald, waar de dames na een lange rit van Wacken naar Waarschoot en een uitputtende fotosessie de tol betaalden om een rock-'n-rollband te zijn om dan met knikkende knieën het podium te bestijgen. Maar gaandeweg kregen ze toch vuur in de act kregen en sprong de afgeladen volle tent mee op de kar.

Ondertussen zijn we weer een dik half jaar verder en ligt het nieuwe album voor onze neus. En de band is duidelijk gegroeid. Natuurlijk helpt het ook dat het kwartet nu eigen nummers heeft en niet, zoals op de bewuste tour, nummers moet brengen die door anderen zijn geschreven.

Zangeres Guernica Mancini doet de herrinering aan haar voorgangster teniet. Want net zoals Claire Cunningham heeft ze een sterke stem die  van zeemzoet tot dreigend rockend gaat. Zeemzoet zelfs, want de band heeft met Fire In The Rain eindelijk een ballade opgenomen, die trouwens de tweede single van het album zal worden.

Follow Your Heart is een vlotte meezinger met een geweldig nah-nah-nah-middenstuk dat het goed zal doen op de zomerfestivals. Maar het grote publiek zal zich daar voornamelijk vermaken op de op AC/DC geijkte rock-'n-roll. En daarvan vind je er heel wat op dit album met regelmatig een knipoogje naar het klassieke werk van Deep Purple of pakweg Heart.

Wat de exacte reden was voor de spectaculaire muzikantenwissel zullen we nooit precies weten, maar dit album klinkt alsof deze dames al tien jaar samen spelen. Samenzang, refreintjes, solo's, basloopjes, … alles klopt aan dit album dat bij voorkeur zo hard gespeeld wordt dat de hele straat mee kan genieten. Vergeet hen zeker en vast niet op je Graspoplijstje te zetten. Je zal het je vast niet beklagen.

12 april 2018
Bert Gysemans