The Slow Show - Subtle Love

Pias Records

Subtle Love

Nu de dagen opnieuw korter en killer worden, is menig mens op zoek naar dat warme dekentje om ’s avonds knus onder weg te kruipen. Dat ideale dekentje zou best wel eens muzikaal gebreid kunnen zijn.

De Britse en met Manchester verbonden vierkoppige indieband The Slow Show zorgt voor een zachte en rustgevende sprei. In deze contreien zijn ze nog iets minder bekend, maar toch is dit gezelschap reeds toe aan het vijfde studioalbum. Ze staan erom bekend muziek te maken voor romantische zielen en dat is op de laatste creatie niet anders. Geen wonder dus dat ze de nieuwste plaat de naam 'Subtle Love' hebben meegegeven.

Voor de opnames van dit album verkaste de band naar Belfast, waar ze samen onder één dak woonden. Dat zorgde ervoor dat het niet alleen een intense belevenis werd, maar ook een zeer aangename. En dat hoor je aan de warmte die de plaat uitstraalt. Dat zanger Rob Goodwins donkere en unieke stem daar ook voor iets tussen zit, zal alvast niet verwonderen. Maar ook de dramatische instrumentatie, waarbij al eens gebruik gemaakt wordt van arrangementen met blazers en strijkers, speelt hierin een rol.

Als luisteraar wordt je met dit album als het ware gedwongen om gas terug te nemen van de hectiek van het dagelijks leven. Het brengt een gevoel van rust in deze donkere dagen en omarmt je met een gevoel van liefde. Kortom, deze plaat is balsem voor de ziel.

28 oktober 2023
Marjolein De Smet