The Good The Bad and the Zugly - Algorithm & Blues

Fysisk Format

Algorithm & Blues

Soms is alleen luidruchtige en harde punk genoeg. Neem nu The Good The Bad And The Zugly. Deze heren maken onvervalste, pure en rauwe hardcorepunk met een erg scherp randje. 'Algorithm & Blues' is het vierde album van deze band en wat een parel is het geworden. De band weet precies hoe ze ieders bloeddruk kunnen doen stijgen.

Met 'Algorithm & Blues' wordt de kracht van Odin op ons losgelaten en moeten we vechten voor ons leven. De plaat begint meteen ijzersterk met één van de beste openers die wij in tijden hebben gehoord; Welcome To The Great Indoors kent een ongekend heerlijke opbouw en sleurt je meteen mee de wereld van The Good The Bad And The Zugly.

Frontman Ivar Nikolaisen schreeuwt zich de longen uit het lijf en is op deze plaat op zijn allerbest te noemen. Menigeen kent de man misschien als de nieuwe frontman van die andere hardcoremetalformatie, Kvelertak. Die naam mag dan misschien wat bekender zijn, toch vinden wij dat hij in deze band meer tot zijn recht komt. Wij zijn trouwens benieuwd hoe Nikolaisen zijn werk voor de twee bands gaat combineren, want beide zijn geen kleine spelers.

Het album kent een heel klein intermezzo. Bij Follow Your Dreams kan je even op adem kunnen komen, maar daarna gaat de veldslag overbiddelijk verder. Het gaspedaal wordt flink ingedrukt en de heren nemen de rest van de plaat beslist geen gas meer terug. 

We kunnen wel elk liedje afgaan, maar dan zouden we onszelf gaan herhalen: elk nummer is op en top hardcorepunk met het eerder genoemde Welcome To The Great IndoorsThe Man Behind The (Oxygen) Mask en Staying With The Trouble als echte uitschieters. Omdat die laatste als enige op de plaat beschikt over harmonieuze backgroundvocals, ligt hij wel erg lekker in het gehoor.

The Good The Bad and the Zugly is tot nu toe het best bewaarde geheim van Noorwegen gebleven en het is tijd om het de wijde wereld in te gooien. 'Algorithm & Blues' gaat er beslist voor zorgen dat deze band zich behoorlijk in de kijker zet. Well done!

14 januari 2020
Jerre Hoetink