The Cold Stares - Voices

mascot label group

Voices

Vuige bluesrock met heerlijk brullende gitaren en grommende stemmen. The Cold Stares voegen met het nieuwe album weer een parel aan die categorie toe.

Ruim tien jaar heeft de band nonstop de wereld rondgetourd als duo. Met dit album hebben ze een derde bandlid geïntroduceerd. Een extra kop in de band zorgt niet alleen voor meer power en een vollere sound, maar ook zijn er nieuwe mogelijkheden bijgekomen. Neem nu Nothing But The Blues. Dat geeft je meteen de volle sound die zo goed bij deze stijl past. Mensen vragen zich wel eens af wat de basgitaar nu echt toevoegt aan een band. Leg dat maar uit aan de hand van deze track en vergelijk met het oude werk van de band.

Met The Joy slaan ze een andere toon aan. Door de ongewone toonladder komt en een mysterieus geluid naar boven en de dromerige refreinen zorgen voor een fijne afwisseling. Mede dankzij de nieuwe man komen de heerlijke solo’s niet in een leegte terecht en krijgen ze die heerlijke ondergrond waarin ze nog beter tot hun recht komen. Ook het instrumentale gedeelte in Lights Out krijgt net wat meer body door de diepe tonen van de bas.

Een grote stap word er genomen met Sorry I Was Late. De rauwheid wordt vervangen door een combinatie van noten die de tranen in je ogen naar boven halen. Wanneer het kippenvel je lichaam overneemt, besef je dat ook gevoelige songs de band prima af gaan. Ook al hebben ze ons niets aangedaan, we kunnen niet anders doen dan hen te vergeven na het horen van dit nummer.

Je hoort een spectrum aan gitaareffecten voorbijkomen. Waar veel bands het moeten hebben van een herkenbare gitaargeluid, heeft deze band daar totaal geen boodschap aan. Zo zetten ze in Waiting For The Rain Again een zingende rocksound in en voor Sinnerman kiezen ze dan weer voor galmende country. Dag en nacht verschil qua geluid, maar toch hoor je hier de identiteit van de band duidelijk in terug. Met deze dertien tracks is het album een beleving van begin tot eind.

Mocht je na dit album net zo benieuwd zijn als wij naar hoe deze band live klinkt, op 26 mei zijn ze te zien in The Crossover in Gent en de 28ste van die maand in De Bosuil in Weert.

21 maart 2023
Jordi Rijnders