The Casanovas The Casanovas

Suburban
The Casanovas
Om een tegengewicht te vormen tegen alle poppunk en punkrock die de wereld overspoeld. En omdat je met glam nu eenmaal veel grieten kunt versieren... En ook omdat glam nu eenmaal staat voor sex, drugs en rock n roll (herinner u Guns n Roses en Motley Crue) dat zouden wel eens de motieven van The Casanovas kunnen zijn. Zij lieten onlangs hun eerste langspeler op de wereld los.

The Casanovas zijn een driekoppige bende Britten die met hun gelijknamide debuut de wereld opnieuw de geneugten van de glamrock willen doen herontdekken. Of ze daarin zullen slagen is een andere zaak, maar de cd laat ons toch wel horen dat er potentieel in de band zit. Van lekker swingende nummers met ac/dc inslag, snelle solos en scheurende gitaren als Livin In The City en Heres To It over songs met een bluesy inslagje als Break Your Heart en One More Time ze hebben het allemaal onder de knie. Variatie troef dus op dit schijfje en dat kan men alleen maar toejuichen. Ook tekstueel weet de band die muzikaal soms ook nog wel doet denken aan Lars Friederiksen And The Bastards- van wanten, want welke act anders dan een glamact schrijft nummers over het leven op 'college' en het 'in de koffer duiken met de sexy leerkrachte'? Lekker ruig, niet?
Achja, moest deze band nu zon twintig jaar geleden geboren zijn, dan had men misschien nog potten kunnen breken, al klinkt het nu wel heerlijk verfrissend en eerlijker dan The Darkness. Misschien wordt het toch stilletjes aan tijd voor een glamrock revival?

November 8, 2008
Kurt Van Camp