Steve Lukather - I Found The Sun Again

mascot label group

I Found The Sun Again

Steve Lukather kennen we natuurlijk allemaal als de krullenbol van Toto. Zijn stem en gitaar dragen een groot deel van deze band. De bandleden staan er ook wel om bekend dat ze steengoede studiomuzikanten zijn. Zo is Lukather te horen op meer dan vijftienhonderd albums, waarvan de bekendste toch wel 'Thriller' van Michael Jackson is. Vanaf 1989 heeft hij daar ook nog een succesvolle solocarrière aan toegevoegd.

Niet alleen Steve Lukather heeft een sprankelend nieuw album gemaakt, Toto-collega Joseph Williams komt op dezelfde datum ook met een nieuwe plaat. Beide mannen hebben overigens bijgedragen aan elkaars album. En het zijn topstukken geworden.

Met Along For The Ride wordt het album ingezet met een lekkere gitaarriff om zo tot een stevige rockhit te komen. Aan de sound van dit album hoor je dat alles perfect in elkaar past. Lukather heeft voor de ouderwetse manier van opnemen gekozen: de hele band speelt live, waardoor de plaat echt als een geheel klinkt en je meteen ook direct de live ervaring mee krijgt.

The Low Spark Of High Heeled Boys begint erg laidback. Als na een tijdje de toetsen erbij komen, wordt het een soepel swingende track. Dit zorgt voor een aparte vibe, die erg goed aanvoelt. Met de mysterieuze Hammond-solo wordt het halverwege over een andere boeg gegooid. Maar dat mag best in een ruim tien minuten durend nummer. Hierdoor blijven je zintuigen namelijk op scherp staan en word je steeds weer verrast. 

Na de misschien toch iets te lang durende voorganger, voelt Journey Through aan alsof je een sprookjeswereld binnenloopt. Al snel hoor je het kenmerkende gitaargeluid op je afkomen. Deze track verdient, hoewel het geen zang bevat, toch zeker een plek op deze plaat. Titeltrack I Found The Sun Again is daarentegen een meer dromerige track. Op de achtergrond zijn rustgevende geluiden te horen en met het gitaargetokkel zweef je lekker weg.

Van Run To Me is eerder al de video online gekomen. In deze clip is niemand minder dan Ringo Starr te zien achter de drums en ook Joseph williams zien en horen we voorbijkomen. Deze combinatie zorgt voor een unieke song: een erg toegankelijk nummer dat op elke zomerse barbecue goed tot zijn recht zou komen. 

Of je na jaren en honderden albums nog steeds inspiratie hebt om nog een topper uit te brengen? Deze plaat bewijst het en loodst je steeds weer naar een compleet andere ervaring. Het resulteert in veel diversiteit, maar toch een samenhangend geheel. 

22 februari 2021
Jordi Rijnders