Starset - Divisions

Fearless Records

Divisions

Het verhaal van Starset start in 2013. De albums 'Transmissions' en 'Vessels' slaan meteen in als een bom. Doordat de band het perfecte midden vond tussen rock en pop, spreken ze een heel breed publiek aan. Het legt hen geen windeieren. Marvel Comics heeft in 2017 zelfs een grafische roman met Starset-thema uitgebracht, geschreven door frontman Dustin Bates. Het vervolg daarop staat gepland voor 2020, iets dat op de derde langspeler 'Divisions' trouwens uitvoerig wordt uitgespeeld.

Dat wordt al na de mooie intro, A Brief History Of The future uit de doeken gedaan via een sfeervol Manifest, waarbij die voornoemde mix van rock, metal en pop, gekruid met elektronica, naar goede gewoonte de rode draad vormt. De heldere stem zorgt voor een warm gevoel, dat wordt aangehouden in Echo, Where The Skies End en Telekinetic en tot het eindpunt Diving Bell wordt doorgetrokken.

Starset gaat bovendien ook nu weer voor filmische muziek, maar durft de songs ook opnieuw lekker te laten rocken. Door te variƫren met meer rustige nummers, wordt de aandacht vastgehouden. Tegelijk blijft dit enorm toegankelijk, maar wordt de val van de kitsch naukeurig vermeden. Elke emotie komt over als echt, elk gevoel en elke aangrijpende noot komt uit het hart.

Als je houdt van rockbands, die al eens een stap wagen buiten de pure rock en bewust flirten met pop en elektronica, dan is Starset uw ding. De aanstekelijke aankleding deed ons nu eens zweven boven de wolken en dan weer heerlijk headbangen. Met een brede glimlach op de lippen werd de knop telkens weer iets luider gezet om deze aangename trip te herbeleven.

3 oktober 2019
Erik Van Damme