STÄNG - RAW

Freedom Ride Records

Je bent ervoor of niet, voor de rock-'n-roll van STÄNG. Deze heren voeren je tientallen jaren terug naar de tijd van Guns N' Roses en AC/DC. Turn it up to eleven and dance!!  

RAW

Met 'RAW', het tweede album, op de plank staat niets deze band in de weg om alle zalen en podiums keihard de lucht in te blazen. Want zoals ze het zelf zeggen: "We're on a mission to be the most exciting live rock & roll act possible." Dat is ook gebleken toen ze in de Whiskey a Go-Go opener waren voor de Hollywood Roses en het publiek er geen genoeg van kon krijgen. De vragen om bisnummers vlogen hen om de oren en zelfs de geluidsman wenste de volgende band succes om dit te evenaren.

Met Burnin' Through My Soul start de plaat meteen op een hoogtepunt. Een recht-voor-de-raap-rocksong waarin we de voorvaders van AC/DC meteen terughoren. Het is gewoon onmogelijk om stil te blijven staan op deze track. Let Me Bleed is voorzien van een lekkere basriff, die zorgt voor de body waaraan de rest zich vast kan houden. Wat is rock-'n-roll zonder veel te lange gitaarsolo's, waar we dan uiteindelijk nog steeds meer van willen. Frontman Drew Southern weet dat standpunt als geen ander te onderstrepen.

Tijdens Cold Lover doen we even een stapje terug met een meer bluesy gitaarriff en een heerlijke solo. Toch is het in dit nummer dat de vocalen van Southern er echt uitspringen. De hoge en misschien wel een beetje schelle stem is instant-herkenbaar en onvergetelijk. Na een rustig momentje is het de hoogste tijd voor het vieze vette geluid van Roll Down, een song waartoe elke fan van het stevige werk zich aangetrokken zal voelen.

Na zeven te gekke studiotracks zitten er aan het eind ook nog een viertal live opnames van de band. Ze tonen meteen aan hoe verdomd strak deze band in elkaar zit. Helaas zal het voor ons nog even duren voordat we deze mannen kunnen zien waar ze echt thuis horen: op een podium vol versterkers met daarvoor vele zwetende rockers. Wij staan alvast klaar.

25 november 2021
Jordi Rijnders