Sofie - Kleine Dingen

Eigen beheer

Kleine Dingen

Sofie lacht. Sofie is blij. Want Sofie weet het leven te smaken. Door te houden van kleine dingen: een eigen huis, een plek onder de zon. Dat soort toestanden. Of zoals de nostalgie van fietsen op kasseien (“Waar vind je dat nog”?). Of frieten met een curryworst voor minder dan honderd frank.

En die blijdschap deelt ze graag. Dus heeft Sofie een plaat opgenomen voor u en mij. Elf liedjes lang, met een akoestische basis. Of op de piano en met een vleugje viool erbij. Niet te veel folk, liever meer rock. En met gemoedelijke ondersteuning van Jolan op basgitaar en het technisch iets meer spitsere drumwerk van Maarten. 

Niet dat het complex hoeft te zijn, hoor. De liefde voor eenvoud trekt deze zangeres door in oprechte liedjes. Met jeugdig enthousiasme, lentefrisse melodieën en hoge, heldere zang. Of met enkele blazers hier en daar, backingvocalvriendinnen en een zeldzame noot uit de melodica.

Je kan er enkel maar vrolijk van worden. Of van gaan fluiten, zoals de vogeltjes in het uptempo Fietsen Is Gezond! (met uitroepteken). Zelfs die paar valse, te hoog gegrepen noten gaan er met de glimlach door. (Bloedbruiloft – ouch). Enkel Meer Dan Stommigheid hadden we niet op dit plaatje gezet. Een soort van buikgevoel. De wat negatieve connotatie. Tien liedjes bekt op één of andere manier ook beter.

Dus luister gerust eens een keertje naar Sofie. Of naar haar liedjes. Ze maken je blij. Je vindt ze trouwens niet in de handel. Maar wel op www.sofiemetgrotef.be . Het is maar dat je het weet.

20 maart 2022
Johan Giglot