Simple Minds - Live In The City Of Angels

BMG

Live In The City Of Angels

Echt nieuw kan je ‘Live In The City Of Angels’ niet noemen. Het betreft opnames gemaakt tijdens de meest recente tournee. De titel van het album verwijst trouwens niet echt subtiel naar het eerste live album, ‘Live In The City Of Lights’ uit 1987. 

Verzamelaars die de collectie van hun idolen volledig willen houden, krijgen er hier nog maar eens een versie van alle hits bij. Waterfront, Up On The catwalk, Promised You A miracle, Theme For Great Cities, Don't You (Forget About Me),... Ze staan er allemaal op. Of het nog nodig is om nog maar eens een verzameling uit te brengen is een andere vraag. Want iets nieuws toevoegen aan wat we al wisten, is er uiteraard niet bij. Wel is dit een uitstekende live plaat, waarbij je je met de ogen gesloten waant op een concert. Je voelt je verbonden met het publiek. Je hoort het applaus, de bindteksten en hoe het publiek geniet van die songs. 

Het speelse en de energie, die de band nog steeds naar opbrengt tijdens een concert, ook dat voel je. En dat is meteen ook het grote pluspunt van deze plaat. Maar eigenlijk is dit gewoon het zoveelste verzamelalbum, dat toevallig live versies bevat. Niets nieuws onder de zon. Ongetwijfeld zal dat de fans worst wezen. Zij kunnen nog maar eens zwelgen in nostalgie, net als ze dat ongetwijfeld zullen doen op 11 april, wanneer Simple Minds, naar aanleiding van het veertigjarig bestaan in het Sportpaleis staan. Wie al een voorsmaakje wil van hoe dat ongeveer gaat klinken, kan zich alvast deze plaat aanschaffen.

4 oktober 2019
Erik Van Damme