Pink - Hurts 2b Human

RCA Records

Hurts 2b Human

Hoewel P!nk op dit moment nog volop aan het touren is met de 'Beautiful Trauma' world tour, bracht ze onlangs een achtste studioalbum uit: ‘Hurts 2B Human’.

 

De afgelopen jaren heeft P!nk bewezen dat ze een gevestigde waarde is in de muziekwereld. Ze maakt catchy popsongs die rebellie uitschreeuwen en aanzetten tot nadenken. En hoewel ze soms bakken kritiek moet slikken, deinst ze er nooit voor terug om haar ongezouten mening te geven. Dat is niet anders op haar jongste creatie.

De titel doet reeds vermoeden dat het een album is vol songs over alle aspecten van het leven. En dat is exact wat we krijgen. Onderwerpen zoals liefde, het gezinsleven, opvoeden, zelfs het leven op zich worden in vraag gesteld tijdens songs die barsten van de energie.

Het album steekt van wal met het opzwepende Hustle. En dit zet meteen de toon voor de andere songs, zoals de huidige hitsingle Walk Me Home. De meer ballad-achtige song 90 Days is een samenwerking met singer-songwriter Wrabel. Er werd een elektronische echo op gezet, die ervoor zorgt dat het nummer je aandacht blijft vasthouden. Maar eerlijk is eerlijk: het doet wel een beetje denken aan het refrein van Jason Derulo’s Watcha Say

Behalve deze samenwerking, werd er doorheen het album ook samengewerkt met andere gevestigde waarden. Zo verenigde P!nk onder andere de krachten met Cash Cash en Chris Stapleton en creëerde ze samen met Khalid de titelsong Hurts 2B Human. Hierin stellen ze gezamenlijk het mens-zijn in vraag en geven ze aan dat je er niet alleen voor staat. Ze zetten aan om elkaar te helpen en te ondersteunen, maar tegelijkertijd kaarten ze de gevaren van vooroordelen aan. Best wel een geladen lied, maar toch slagen ze erin om het positieve van het leven naar voor te brengen. 

Het zou natuurlijk geen echt P!nk album zijn als er, naast al deze energieke songs, geen plaats wordt gemaakt voor krachtige en tevens ontroerende ballads. In het breekbare Circle Game kaart ze zonder blozen de eigen onzekerheden aan. Ze laat uitschijnen dat het stoere uiterlijk en de bijhorende praat slechts een front is die ze opwerpt naar de buitenwereld toe; een soort harnas om zichzelf te beschermen, terwijl ook zij al doende leert uit haar eigen leven.

Met ‘Hurts 2B Human’ slaagt P!nk er opnieuw in om het publiek te geven wat ze willen, maar herontdekt ze tegelijkertijd de eigen sound. Het mag gezegd zijn: elk album, dat P!nk uitbrengt, is steeds een ontdekking en een streling voor het oor die, wanneer je echt luistert naar de lyrics. Aanzetten tot nadenken in plaats van de massa blindelings te volgen.

Op donderdag 27 juni houdt P!nks 'Beautiful Trauma' tour halt op de weide van Rock Werchter. Hiervoor zijn nog steeds dagtickets te verkrijgen via www.ticketmaster.be of www.proximusgoformusic.be

7 mei 2019
Marjolein De Smet