Paul Carrack - These Days

Eigen beheer

These Days

Paul Carrack heeft een nieuw album uit. Voor "The man with the golden voice" is het ondertussen al zijn zeventiende (!) soloworp. Het symbool van de soulpop blijft in het subgenre één van de toonaangevende artiesten, die ook nu weer een klassevolle plaat aflevert. Of er klassiekers op te vinden zijn zoals Tempted, Over My Shoulder en The Living Years, songs die Carrack inzong met Squeeze en Mike & The Mechanics, valt nog te bezien.

'These Days' bevat elf gloednieuwe composities, waarvan Carrack er zelf zes schreef. Voor de overige vijf deed de zevenenzestigjarige zanger uit Sheffield een beroep op Chris Difford, zijn oude maatje van bij Squeeze.

Op de uitstekende plaat speelt Carrack zelf keyboards en gitaar en in de line-up herkennen we ook Steve Gadd op drums; een topmuzikant die als één van de beste drummers van de wereld wordt beschouwd. Dat hij werkte met Eric Clapton, James Taylor en Paul Simon zegt genoeg. Ook Robbie McIntosh, ex-gitarist van The Pretenders, zette mee zijn stempel. De blazers onder leiding van Pee Wee Ellis zijn overal een meerwaarde.

Eén van de grote troeven van deze plaat is de variatie. Zo vind je er stevige rocksongs (These Days) en uptempoliedjes (Cold Light Of Day) naast akoestische nummers (Where Does The Time Go en Talk To Me) en uiteraard soulpop (Amazing en You Make Me Feel Good met die heerlijke Hammond stevig op de achtergrond) waarmee Carrack wereldwijde faam opbouwde. Maar ook de blues wordt aangeraakt. Dat alleen al verdient respect.

Een uitstekende plaat dus waarbij het lijvige tekstboekje meer dan een leuk extraatje is.

12 oktober 2018
Steven Verhamme