Order Of The Ebon Hand - VII: The Chariot

Satanath records

VII: The Chariot

Order of The Ebon Hand is een Griekse band, die in 1994 het levenslicht zag, maar in 1997 reeds een pauze inlaste. Voor het debuut 'The Mystic Path To The Netherworld' kregen ze nochtans goede recensies. In 2001 liet de black metal-band weer van zich horen. 'XV: The Devil' was medio 2005 wederom een schot in de roos. Nu is 'VII: The Chariot'.

Dreadnaught laat een band horen die de occulte omkadering van het black metal-gebeuren tot in de puntjes uitwerkt. De ervaring van deze band zorgt voor een perfect afgeleverd kunstwerk waarin duistere krachten je tot waanzin drijven, willen of niet. De aarde onder je voeten lijkt wel in brand te staan, als deze band losbarst en een demonische stem doet je de haren ten berge rijzen. Ongetwijfeld werd hen dit al honderen keren voorgedaan, maar als fan van de meest pure black metal krijg je er nooit genoeg van. Order Of The Ebon Hand blijft bovendien trouw aan de mythische verhaallijnen, die ze ook eerder al uitzetten. Luister maar naar perfecte parels als Wings, Sabnock, Knight, Sword of Bael en voel die duivelse klauwen zich strakker spannen rond je hals tot je alle adem werd ontnomen.

De mix van langzame, middellange en snelle stukken houdt het geheel boeiend. En naast die rauwe aanpak zit er toch veel melodie verstopt in elke song, zij het steeds met een dreigende en occulte aankleding. De teksten bevatten naast occultisme ook verwijzingen naar demonen en tarot en bovendien staan er enkele Griekse titels tussen, waardoor de band uniek klinkt in de grote black metal-vijver. Voorwaar een zeer sterke prestatie. De productie klinkt bovendien erg professioneel. 

Met 'VII: The Chariot' drukt Order Of The Ebon Hand ook anno 2019 nog steeds haar eigenzinnige stempel op black metal. Daardoor kan elk beetje liefhebber van dit genre deze plaat met een gerust hart in huis halen. De Griekse band slaat ook nu weer donkere gensters in onze zwarte ziel zoals ze dat eigenlijk heel subtiel al meer dan twintig jaar doen.

16 september 2019
Erik Van Damme