Of Blood And Mercury - The Other Side Of Death

Eigen beheer

The Other Side Of Death

Terwijl je als recensent krampachtig zoekt naar een zoveelste 'originele' manier om een nieuwe release te omschrijven, geven de muzikanten er zelf eigenlijk geen fuck om. Het gaat immers om muziek, lieve mensen. Dus neem die kunstvorm gewoon in je op. Beleef ze. Geniet ervan en sta er verder niet te veel bij stil.

Dus: het duo Of BLood And Mercury schreef een "stuk" in opdracht van en exclusief voor het Roadburn Redux festival van april dit jaar in de 013 (Tilburg). Ze schreven niet enkel dit uiterst beklijvende werk, maar filmden de set ook nog eens. Dubbel genieten dus, want het beeldmateriaal is ronduit schitterend en een niet onbelangrijke aanvulling bij het geluid.

De openingstrack I Am That Is zuigt je als het ware mee in een andere wereld. Zware, donkere elektronische soundscapes, diepe beats en de bezwerende zang van Michelle geven het nummer een spirituele sfeer, op het sacrale af. Wat volgt, is een pak luchtiger, al blijft die duistere ondertoon als een rode draad doorheen elke nummer aanwezig.

Wij snappen waarom de muziek ook als "(dream)pop" wordt omschreven: de melodielijnen zijn namelijk van een onaardse schoonheid en blijven goed in het gehoor liggen. In die context is er ook niets mis met die stempel, zolang je maar begrijpt dat Of Blood And Mercury mijlenver van platte, commerciële (huppeldepup)pop blijft. Daarvoor is de thematiek trouwens net iets te "dood".

“The lyrics are focused around the universal perception of death. When you go really deep into the core of any religion or spiritual movement, they all seem to agree. They all embody the exact same ideas represented differently and from various angles."

Laat ons hopen dat Olivier J.LW (gitaren, programmatie) en Michelle Nocon (zang, noisebox, tapeloops) dit mooie en diepgaande concept live met publiek kunnen brengen. Wij zijn er alvast bij.

18 november 2021
John Van de Mergel