Not For Rent - Like A Slap

Independent Release

Like A Slap

Het in 2013 opgerichte, Italiaanse Not For Rent mag dan nog geen bekende naam zijn in de punkwereld, met het tweede studioalbum zou daar best wel eens verandering in kunnen komen.

Als grote voorbeelden noemen ze NOFX, Millencolin, Anti-Flag en No Use For A Name. En dat is duidelijk te horen op de nieuwe plaat. 'Like A Slap' is een heerlijke mengelmoes geworden van skate- en hardcorepunk. Met een totaal van slechts acht songs dendert het album aan een sneltreinvaart door je speakers, doet het je bloed sneller stromen, je hart sneller kloppen en laat het je achter met een fikse pijn in de nek, want headbangen is onvermijdelijk.

De songs zijn kort, snel en bovenal krachtig. Ze komen meteen binnen en beschikken over meesterlijk uitgespeelde riffs en vocalen van frontman annex gitarist Carvo. De clean gezongen teksten zorgen voor die heerlijk nostalgische ninetiesskatepunkfeel. De drums van Jonny zijn hard en superstrak en met het zware en snelle baswerk van Siso creërt Not For Rent een prima hardcore punksound. Diezelfde Siso zorgt ook voor de nodige harmonieuze achtergrondzang, wat echt wel voor een meerwaarde zorgt.

Van begin tot eind is 'Like a Slap' een avontuur en een ontdekking. De energie, die van deze plaat afspat, is haast magisch te noemen en wij hopen dat Not For Rent met dit album uit de schaduw kan komen. Want deze jongens verdienen het om in de spotlights te staan.

2 maart 2020
Jerre Hoetink