Nele Needs A Holiday - It's My Party

Compagnie Cornelius

Aan zij die het leven niet meer aankunnen, zich compleet nutteloos voelen en bij wie alles misloopt: hier is de remedie! Nele Needs A Holiday heeft een album uit. Plof neer in uw zetel en leg Nele’s ‘It’s My Party’ op. De glimlach zal vlug verschijnen wanneer zij je meeneemt door de mislukkingen uit haar dagdagelijkse bestaan, want “It’s OK if you’re a loser anyway” (Loser’s Twist).

It's My Party

Zingende meisjes zijn er met hopen, maar Nele Van Den Broeck heeft iets unieks: ze is eerlijk, enthousiast en daarbovenop ook nog eens waanzinnig grappig! Ze brengt kitscherige popsongs met de meeste banale, absurde en toch geniale, herkenbare teksten.

Alles wat Nele meemaakt lijkt terug te komen in haar liedjes. In Drunk Song zijn we getuige van haar daden tijdens een dronken nacht en in Do You Remember Made In Taiwan haalt ze dan weer hard uit naar een vorige band waar ze uit de groep werd gesmeten.

Ook in OK Girlfriend blinkt ze uit met absurde, maar spitsvondige teksten: “OK, you have a girlfriend / At least it means you’re not gay”. Ook de geweldige achtergrondstemmen krijgen hier een belangrijke rol, want vergeet niet: Nele Needs A Holiday is een band!

‘It’s My Party’ is een album dat nooit gaat vervelen. Nele weet altijd te overtuigen. In een rustiger nummer als I Love You But I Google Other People, waarin ze op prachtige wijze van haar bindingsangst getuigt of tijdens het buitengewoon aanstekelijke refrein van Beyoncé: “When I drink, I always think that I’m Beyoncé”.

Helemaal lyrisch worden we bij het beluisteren van One Fan In Japan. We horen een volledig teneergeslagen Nele Van Den Broeck die zich optrekt aan die ene Japanse fan, die toevallig eens op haar MySpace verzeild geraakte.

Nele Needs A Holiday, dat is wel duidelijk. Na het uitbrengen van deze plaat heeft ze die meer dan verdiend. Er zijn maar weinig albums die zoveel vrolijkheid en spelplezier uitstralen als ‘It’s My Party’. Nele lijkt niets liever te willen dan effectief als popster door te breken en met wat wij gehoord hebben op deze plaat gunnen we het haar.

20 september 2014
Jorik Antonissen