Nashville Pussy Get Some

SPV
Get Some
Nashville Pussy heeft weer een nieuw album klaar. Dit Amerikaanse viertal is ondertussen al wereldberoemd geworden. Niet op zijn minst door genomineerd te worden voor een Grammy, maar ook de vele tours met wereldsterren zoals Marilyn Manson of Black Label Society zitten daar voor iets tussen. En eens je aan de top staat is het moeilijk daar te blijven, maar deze enthousiaste bende geeft zich nog steeds voor de volle honderd procent, zowel live als in de studio.

En dat gebeurt met coole rock-'n-roll. Het kwartet combineert schitterende rocksongs met een ruige inslag, en dat wordt afgewerkt met hun rommelig, slordig en stoer imago. De ideale soundtrack om een lange rit te maken in de auto dus, en dit is tevens een groep die je zou laten optreden in een donker en rokerig caf vol vijftigjarige motorrijders. Maar omdat Nashville Pussy dat stadium ontgroeid is brengen ze die sfeer en muziek nu naar het grote publiek. De kalme drums en makkelijk verteerbare gitaarlijnen zijn voorzien van een stevige rockstem, en het geheel wordt gesierd door het catchy leadwerk van de knappe gitariste Ruyter Suys. De leuke refreinen en melodien hebben een hoog meezinggehalte, en ook enkele danspasjes kunnen spontaan opduiken.

“Get Some” bevat dus dertien nummers pure rock-'n-roll, samen goed voor veertig minuten muziek. Uitschieters op de plaat zijn het heavy Pussy Time, de feestnummers Lazy White Boy en Hell Ain’t What It Used To Be, en de cover Nutbush City Limits dat origineel van Ike en Tina Turner komt. Een zeer aangename release voor iedereen die eens lekker wil ontspannen met een goede rockplaat. Laat die bakkebaarden maar staan, die snor maar groeien, zet je truckerspet op en laat Nashville Pussy maar eens stevig knallen!

November 8, 2008
Pieter Van Wezemael