Nada Surf - Never Not Together

City Slang

Never Not Together

Binnen alternatieve rockkringen is Nada Surf geen onbekende meer. Sinds 1992 bracht de band degelijk materiaal uit. De fans hebben er circa vier jaar moeten op wachten, maar nu brengt Nada Surf dus een nieuwe plaat uit. 'Never Not Together'. laat een band horen die niet op de lauweren rust of in de val trapt er een routineklus van te maken.

Met So much Love wordt de toon al meteen gezet. Die bijzonder frisse aanstekelijkheid, gecombineerd met zachtjes turen in de duisternis, waarvoor we ooit vielen, blijft stevig overeind en is ook doorheen deze plaat een soort rode draad. Vrolijke gitaarlijnen en catchy keyboardklanken bij Come Get Me en Just Wait doen het wellicht niet vermoeden, maar ergens word je mede door die bijzondere stem van Matthew Caws meegezogen in een rollercoaster van emoties. Dat voortdurende schipperen tussen duister en licht is ook een constante.

Ook bij songs als Something I Should Do, Looking For You en Mathilda is dit dus het geval. De band spreekt daardoor een ruim publiek aan van alternatieve muziekliefhebbers en fans van eerder gemakkelijk in het gehoor liggende muziek. Ook op 'Never Not Together' blijft de band dus op die begane paden, ook al wordt er wel links en rechts andere richtingen uitgekeken, vooral in het tweede deel van de plaat. 

Weinig nieuws onder de zon dus op deze typische Nada Surf-plaat. Of zo leek het aanvankelijk toch. Maar na meerdere luisterbeurten merk je toch een zekere evolutie. Door enkele stevige nummers te combineren met dromerige songs krijg je een gevarieerde plaat.

8 februari 2020
Erik Van Damme