Most Precious Blood Merciless

Trustkill Records
Merciless
In 2003 brachten de mannen en vrouw, god wat klinkt dit dom, van Most Precious Blood het album "Our Lady Of Annihilation" uit. Deze plaat was eerder een korte en slaapverwekkende vertoning waar maar enkele goede nummers op stonden. Tijd voor verandering zullen ze gedacht hebben in Brooklyn, New York want hun nieuwe album "Merciless" is van een heel ander kaliber dan zijn voorganger.

Most Precious Blood staat bekend om zijn typische sound. Ze hebben al gigantisch veel zalen plat gespeeld met hun eigenwijze NYHC (New York Hardcore). Een zekerheid is dat de nieuwe nummers er voor zullen zorgen dat dit proces alleen maar sneller in gang schiet. Hun eerste single Shark Ethic is een knaller van formaat. De magistrale intro vergroot alleen maar het niveau van dit nummer.

"Merciless" is een perfecte titel voor dit album want MPB komt genadeloos door de deur gestormd om je huiskamer op stelten te zetten met hun geweldige nummers. Ze barsten van de energie en technische overmacht. Nummers zoals Two Men Enter, One Man Leaves en Temporary Solutions To A Permanent Problem zorgen ervoor dat "Merciless" kan meedingen naar de titel van album van het jaar 2005.

Het pareltje van "Merciless" is zonder aarzelen Damage Control Freak. De intro bouwt de spanning op en vervolgens gaat die dan over in een mooie en strakke melodie die samen gaat met de brutale stem van zanger Rob. Het absolute hoogtepunt van deze plaat.

Most Precious Blood breekt ook met hun vorige album als je alleen nog maar de melodie bekijkt. Elk nummer heeft een snel ritme, zoals gewoonlijk, maar deze keer is de melodie echt kenmerkend en geeft net dat pluspuntje aan het geheel. Hiermee zal hun livereputatie alleen nog maar verbeteren. Het is dus wachten geblazen tot wanneer ze ons land nog eens serieuze schade aandoen.

November 8, 2008
Philippe Cambien