Liv Sin - Burning Sermons

Despotz Records

Burning Sermons

Toen de Zweedse band Sister Sin er in 2015 mee ophield, liet die een grote leegte achter. Gelukkig besloot zangeres Liv Jagrell om onder de naam Liv Sin de wapens terug op te nemen. Het debuut 'Follow Me' (2017) kon alvast op goede recensies rekenen. Nu is er opvolger 'Burning Sermons'. Wie het debuut en het werk van Sister Sin zag zitten, zal ook hierin zijn gading vinden.

Al vanaf de eerste song Blood Moon Fever legt de band de lat torenhoog: pure heavy metal rond aanstekelijke riffs. De veelzijdige stem van Liv Jagrell blijkt een rots in de branding doorheen de volledige plaat. Een eerste adrenalinestoot doet ons prompt wakker schieten uit de te vroeg ingezette winterslaap.

Op hetzelfde hoogstaande niveau blijft Liv Sin doorgaan op Hope Begins To Fade, War Antidote en Slave To The Machine. Hoewel de muzikanten van dienst hemelse klanken toveren uit de instrumenten, blijft Liv toch de meeste aandacht naar zich toe trekken. Alsof haar bijzondere stem schippert tussen engelengezang en duivels geschreeuw.

Liv Sin wordt al eens vergeleken met een band als Arch Enemy. Ze geven in elk geval blijk van dezelfde broeierige energie. Het voortdurend op diezelfde strakke lijn doorrazen is een volgend argument voor de eerdere stelling. Maar deze band beschikt op deze knappe plaat ook over een eigen smoel door een portie verschroeiende heavy metal met een hoek af tentoon te spreiden. Pareltjes als Death Gives Life Meaning, Ghost In The Dark en afsluiter Freddy, één voor één songs die allen diezelfde epische lijn uitzetten, zijn daarvan het beste bewijs.

Met het sprankelend debuut 'Follow Me' bewees Liv Sin reeds in 2017 een buitenbeentje om te koesteren te zijn. Met opvolger 'Burning Sermons' zet de band dat verder in de verf. Het stembereik van Jagrell zorgt toch een paar keer voor een krop in de keel en de nodige adrenalinestoten en kippenvelmomenten. Goed voor meerdere oorgasmes, dit album. Zeker weten!

6 september 2019
Erik Van Damme