KRANKk - Late Nights In Antwerp

Cloudshaper

Late Nights In Antwerp

Thomas, Aram en Willem delen niet enkel studies aan het conservatorium in Antwerpen, als KRANKk delen ze ook de liefde voor UK garage, dubstep en grime. Vrij pittige bassdancemuziek dus, die het trio al wist om te zetten naar een knoert van een debuutplaat ‘Dark’ en releases voor Tessa Dixon en AMON om toch een paar namen uit het milieu te droppen.

En zoals het goede artiesten betaamt, hebben de heren ook voor de tweede volwaardige langspeler ‘Late Nights In Antwerp’ enkele internationale knallers weten te strikken als gast. Te noteren: Ragga Twins, Selah Sue, Fahad Seriki (Dvtch Norris) of Splurge Boys.

Negen (de intro slaan we over) zwaar beladen tracks lang, mokert KRANKk met die gasten op je hersenpan in. En dat kan zo overdonderend zijn dat zelfs ene Selah Sue met hoog roepende stem moeite heeft om uit te komen boven de moddervette dubsteptunes, wegdraaiende effecten of live ingedrumde breaks – good work, Thomas Geysen! 

Geen paniek: deze plaat kan ook even goed licht (dans)voetig zijn op een mathematisch scherpe techsteptrack als Back Again, weliswaar ook nog steeds vol breaks en samples. Van technisch tot loodzwaar, van poppy zwevend tot ritmisch verknipt, van de raveparty tot de botsauto’s, gegarandeerd dat je een eigen favoriet vindt in de hippe beatwereld van dit combo. Wij gaan voor de (hip)hoppende rastavibes en mechanische techstep van de Ragga Twins en hun boodschap to “THINK”. En we vinden de titeltrack dan weer net iets te filmisch beladen en langdradig. Ach …

In elk geval houden de drie heren ervan de muziek aardig op te vullen. Om maar niet te zeggen dat stilzitten geen optie is en je gerust enkele tabletjes Relatine achter de hand mag houden, als het iets te veel dreigt te worden. We raden je dan ook aan deze lekker rauw klinkende songs echt loeihard te spelen op een installatie die de bassen, die deze muziek aandrijven, aankan. Of naar een urban bass dancefeestje te gaan waar KRANKk of Thomas op drums, Willem op gitaar/elektronica en Aram op keys live de zaal in "fyah" zullen zetten. En nu valt ineens ook onze nikkel dat hun "360° act" na twee jaar Pukkelpop voorlopig niet meer op de line up staat, noch op meerdaags ampage festival terug te vinden is. Bizar.

24 april 2024
Johan Giglot