Kadavar - Live In Copenhagen

Nuclear Blast

Live In Copenhagen

Het Duitse retrorockhuis Kadavar staat al jaar en dag garant voor kwaliteit, met 'Rough Times', dat exact een jaar geleden uitkwam, hebben ze zich zelfs overtroffen. Het album kwam dan ook prompt terecht in de eindejaarslijstjes van verschillende media. Maar Kadavar is, zoals veel bands, het best op het podium. En om dat te onderstrepen is er nu 'Live In Copenhagen'. 

Vlak na het uitbrengen van 'Rough Times' vertrok de band op tournee. Ze passeerden in onze contreien onder ander op Desertfest, Dour festival en Durbuy Rock en ze zijn binnenkort weer te zien in Kortrijk (De Kreun) en op Helldorado (Eindhoven); dit om aan te geven dat de Berlijnse band van het podium echt wel haar thuis heeft gemaakt.

Op dit live-album wordt voornamelijk materiaal geput uit dat laatste, al eerder genoemde album gecombineerd met een fijne bloemlezing uit het andere oeuvre van de band, die ondertussen toch al zo'n acht jaar meedraait. 

Een grote prater zal zanger-gitarist Lupus nooit worden, dit in tegenstelling tot zijn extraverte collega Tiger die veiligheidshalve achter het drumstel zit. Maar dat doet er niet aan toe. Enkele korte woordjes, meer heeft het Deense publiek niet nodig om uit de bol te gaan op klassiekers als Doomsday Machine, Black Sun of de extra lange uitvoering van Purple Sage. Maar eerlijkshalve moeten we toegeven dat het toch het nieuwste materiaal is dat ons het best ligt, Into The Wormhole, Die Baby Die en Tribulation Nation zijn nummers die alles in zich hebben om de nieuwe klassiekers van de band te worden. En we zullen ze allemaal luidskeels meebrullen, iedere keer de band de lage landen aandoet. 

Bij Nuclear Blast hebben ze dat ook goed begrepen, dat van die nieuwe klassiekers. Daarom wordt het laatste studio album 'Rough Times' terug uitgebracht in een speciale editie waaraan dit 'Live in Copenhagen' dan wordt toegevoegd. Opgelet: dit pakket is enkel op cd beschikbaar. Liefhebbers van vinyl kunnen het live album in verschillende variëteiten bestellen. 

Voor wie Kadavar nog nooit live zag, is dit een mooi instapmoment om de band op zijn best te ontdekken. Wie de Duitsers kent en al live zag, heeft hiermee een waardig alternatief voor het echte livewerk in handen en kan er zo iedere dag van genieten. Een aanrader voor iedereen met een hart voor (retro)rock. 

7 november 2018
Bert Gysemans