Jowee Omicil - Let's Bash!

Pias Records

Multi-instrumentalist, componist en producer Jowee Omicil brengt met 'Let's Bash !' een frisse jazzplaat met een heel eigen sound. 

Let's Bash!

Echt openbreken doet het pas met Ballad For Roy Hargrove (waarin zelfs een stukje Afro-Haïtiaanse chant verstopt zit) en het maar liefst tegen de elf minuten aanklokkende One Note For Miles; fraaie odes waarmee Omicil zijn inspiratiebronnen prijs geeft. Het op exotische percussie terende Chaplin Bash! is een wat onverwacht eerbetoon aan jeugdheld Charlie Chaplin.

De tracks liggen goed in het oor en vloeien los in elkaar over. De funky invloed van Luis Morais valt op in vederlichte, maar dansbare tracks als Morais Spirit en Pipillita met zwoele Afro-Caraïbische en latin grooves. Opmerkelijk genoeg laat Omicil zich ook door het klassieke, Franse wijsje Sur Le Pont D'Avignon inspireren. Het illustreert hoe speels en vlot Omicil hier musiceert.

Naar het einde laat hij vooral horen hoe ontzettend vrij hij zich voelt zoals te merken is aan de manier waarop het aan freejazzlegende Ornette Coleman opgedragen Love & Honesty voorbijkomt of het wondermooie, dromerige Something Clear.

De Canadese Jowee Omicil mag dan Mellow On The Saxo zijn, hij levert met dit 'Let's Bash!' een lekker, ontspannen en uiterst divers album af dat gekenmerkt wodt door een wellustige kruisbestuiving van allerhande genres. 'Let's Bash!'.

4 juni 2017
Philippe De Cleen