Jonas Albrecht - Schrei Mich Nicht So An Ich Bin In Trance

Irascible

Schrei Mich Nicht So An Ich Bin In Trance

Wat een bizarre titel gaf de Zwitserse producer Jonas Albrecht aan zijn debuut. Al even mysterieus en bizar als de dikke drone en noiseroes waarmee zijn plaat aanvangt. Laat u niet misleiden; de doe-het-zelf-kunstenaar is in de eerste plaats drummer, en gebruikt de kracht van herhaling en repetitieve percussieritmes om een waanzinnige trance op te bouwen die je hoofd zonder twijfel aan het tollen brengt.

Een zoektocht naar de innerlijke zelf, over die soort trance spreken we dus, niet het soort Hollandse DJ-ding. De eindeloze herhaling van ritmepatronen zorgt voor een meditatief effect. Verslavend repetitieve percussieritmes, steeds terugkerende stemsamples en een inkleuring van zachte klanknevels zorgen in vier tracks met een maximale duur van een kwartier per stuk dan ook voor pure fysieke extase.

Jonas Albrecht zorgt met zijn eindeloze, uitputtende en vingervlugge ritmes pure, wilde oermuziek. Herhaling als heling. Verstand op nul en uitbundig dansen. Liefst met rituele gewaden, half geschminkt en tegen zonsopgang aan. Zowel in Leib, Lust en Lack krijg je trouwens extra Afrikaanse impulsen (djembe of tamtam ritmiek) en samples van zangkreten cadeau. Kwestie van de traditionele en sjamanistische kracht van deze extatische muziek extra op te peppen.

Serieus bezwete, verslavende muziek. De zon is nu op. Tijd om een douche te nemen.

 

20 oktober 2024
Johan Giglot