Hollie Cook - Vessel Of Love

Merge Records

Alweer het derde wapenfeit van Hollie Cook, dochter van “Sex Pistol” Paul Cook en toetseniste van de punkreggaeband The Slits. Waar vorige plaat ‘Twice’ misschien net wat te eentonige, strakke rootsreggae bevatte, gaat het er nu duidelijk wat meer lui en lieflijk aan toe.

Vessel Of Love

Hollie Cook heeft een verhaal te vertellen op ‘Vessel Of Love’. De tien tropische popliedjes -zoals ze ze zelf omschrijft- bulken van de autobiografische teksten waarin de drang zichzelf in de maatschappij te willen bewijzen en de zoektocht naar liefde centraal staan. Koppel dat aan een leuk, exotisch gezichtje en een enorme zwoelheid en je begrijpt waarom de dame haar Engelse tournee zonder problemen uitverkoopt.

Ook op deze plaat is het moeilijk om niet bevangen te worden door het Cook-virus. Die heerlijke lazy reggaetunetjes (net te strak en te veel live vibraties voor het etiket “lounge”), de zomerse melodieën, maar vooral de hoge, hese stem die soms mysterieus naar boven kronkelt (alsof Sade dreadlocks heeft laten groeien) zijn ronduit verslavend. Neem even de liefdesballade Freefalling: met behulp van een strakke blazerssectie en strelende, filmische strijkertjes smijt dit rootsnummer alle zorgen van de baan. Wederom in een heerlijk bubbelbad van echo en reverb en met hoge synth tunetjes natuurlijk.

En toch hoef je ook weer niet blindelings té enthousiast te worden bij ‘Vessel Of Love’. Want de echte reggaeliefhebber prikt natuurlijk los door de eerder eenvoudige arrangementen, de art creator struikelt allicht over de eerder kinderlijke hoestekening met zeemeermin Hollie Cook en de zonneklopper op het Ibiza strand vraagt zich allicht af wat hij nu moet met een wat snel pompend, energiek nummer als Ghostly Fading. “Together we are one”, biedt deze fraaie dame als wederwoord, wat zoveel wil zeggen als: “Maak je toch niet druk. Laten we genieten van leuke muziek” en “Een suikerzoet snoepje af en toe kan iedereen wel bekoren”. Zo is het maar net. We zien je graag terug op één of ander zomerfestival Hollie!

Op 20 februari werd Hollie Cook alvast bevestigd voor Dour.

4 maart 2018
Johan Giglot