HiN - Warmer Weather EP

Sound In Silence

Warmer Weather EP

Kleine omkadering: Sound In Silence is een Grieks platenlabeltje dat zich gespecialiseerd heeft in het uitbrengen van elektronische soft- en droomelektronica pareltjes. Een soort van ambient pur sang, telkens prachtig verpakt in handgemaakte cd-r-artefacten en sterk gelimiteerd op enkele honderden exemplaren. Zo bouwt de platenfirma al enige jaren een sterk internationaal huis in de ondergrondse ambientwereld.

HIN is één van die kunstwerkjes die zeker de nodige aandacht verdient. De ‘Warmer Weather EP’, het debuut van de schoolkameraden Jerome Alexander (Message To Bears) en Justin Lee Radford (The Kids And The Cosmos) blinkt immers uit in verfijnde elektronica. Zacht als een fluwelen deken laten de twee digitaal herenigde heren uit respectievelijk LA en Londen vijf tracks neerdwarrelen. Lieflijk, goedaardig en met een warme, intense gloed – zoals de hobbelbeats in opener The Lower Heat aangeven. En vanaf de tweede bijdrage Blue In Alkali met een prachtig arpeggio van violon, de hoog vervormde vrouwenstem van Kate Weinberg en een click’n’cutbeat die even met stevige breaks gaat pompen. Vrouwenzang, ditmaal van gaste Gemma Alexander, krijgt trouwens een mooie hoofdrol in een glijdend Home waarin de strelende pianotoetsen een bijna melancholische sfeer weergeven.

Emoties van isolatie, ruimtelijkheid en vriendschap worden omgetoverd in gelaagde, dromerige popelektronica met zacht glijdende kleurtapijten, slaapkamergeluidjes, sussende zangpartijen en voorzichtige ritmen. Een titel als “elfenmuziek” zou niet misstaan. Synthesizer, gitaar, piano en bas zitten subtiel verwerkt in een brede, beweeglijke totaalsound vol texturen en soundscapes en worden gebonden door clicks en breaks die doordacht, maar nooit complex klinken. Twintig minuten doezelgenot in het shoegaze- en ambientwereldje van HIN is het effect.

30 juni 2019
Johan Giglot