Helloween Mrs. God

SPV
Mrs. God
Helloween jaja, de groep met de pompoen in hun naam- staat al twintig jaar bekend voor kwaliteit. Eind jaren tachtig nestelden ze zich bij de groten der aarde met de release van de ondertussen tot klassieker gekroonde creatie Keeper Of The Seven Keys, die in twee delen verscheen. Op halloween verschijnt het nieuwe album Keeper Of The Seven Keys The Legacy, dat alweer een mijlpaal zou moeten worden in de geschiedenis van Helloween. De mini Mrs. God is daar een voorproefje van.

Het schijfje omvat drie nummers van dit Duitse vijftal. Kwaliteit afleveren zit hun sinds jaar en dag in de genen, dus hier hoeft niemand nog aan te twijfelen. En muzikaal zit het ook allemaal snor, want dit is onmiskenbaar Helloween op zijn best. De licht verteerbare melodische metal heeft toch genoeg ballen om niet te vervallen in storend gejank, en het geheel is erg aangenaam om horen wegens de sterke arrangementen en de speciale opbouw. De opener en titelsong Mrs. God klinkt meteen goed en blijft ook na meerdere luisterbeurten genietbaar. De ideale song voor een single en barstend van hitpotentieel! Daarna volgt The King For A 1000 Years, een track van een kwartier lang die bulkt van tempowisselingen en vreemde wendingen. Een bizarre creatie die je onmogelijk koud laat. Als afsluiter krijg je nog Run (The Name Of Your Enemy) te horen, een iets klassieker nummer dat gewoon stevig rockt.

Conclusie? Als je nog niet benieuwd was naar het nieuwe album van Helloween, dan ben je dat nu wel. De drie liedjes op Mrs. God doen je al watertanden en reikhalzend uitkijken naar een nu al legendarische plaat. Daarop is het nog even wachten, maar tot het zover is, is deze mini een perfecte zoethouder.

November 8, 2008
Pieter Van Wezemael