Evil Invaders - Surge Of Insanity: Live In Antwerp 2018

Napalm Records

Surge Of Insanity: Live In Antwerp 2018

Voor bands met een sterke live reputatie lijkt een live album een goede zet. Iedereen die het jonge, Limburgse Evil Invaders al aan het werk heeft gezien, kan beamen dat het viertal zeker weet te boeien op een podium. De kaarten liggen dus alvast goed voor die plaat.

Als frontman Joe Van Audenhove en de zijnen aan iets beginnen, gooien ze zich direct volledig. De excitement die tijdens de korte intro al voelbaar is, wordt direct beantwoord vanaf de eerste noten van opener As Life Slowly Fades. Wat volgt, is een bloemlezing uit het nog niet al te uitgebreide oeuvre van de band.

We krijgen veel materiaal uit beide full albums 'Feed Me Violence' (met naast de opener ook ondermeer Metal Penitentiary en het epische 'Broken Dreams In Isolation') en 'Pulses Of Pleasure' (dat zowel de titeltrack, Stairway To Insanity als Fast, Loud 'N' Rude afvaardigde) te horen. Afsluiten doen we weliswaar met Victim Of Sacrifice, vanop de eerste titelloze ep. Ook Witching Hour, het Venom-nummer waarin leadgitarist Max zo graag de vocals op zich neemt, mocht zeker niet ontbreken. 

De bindteksten zijn allen in het Engels, wat het geheel misschien net dat ietsje onpersoonlijker maakt. De band heeft nu eenmaal een uitgebreide, internationale fanbase. Het ontaardt gelukkig nooit in een rondje gepreek en de muziek neemt telkens tijdig terug over.

Het nimmer aflatende enthousiasme van de vier jonge Limburgers pakt op plaat al bijna even goed als in de concertzaal. Een must dus voor de fans van de thrashers. En ook fans van concertcd's moeten deze zeker checken. Oh ja, voor we het vergeten. Een Evil Invaders-concert is ook een visueel spektakel. Je kan dus maar beter direct de dvd in huis halen. Die maakt, zoals de videoclip hieronder al verraadt, de ervaring pas echt compleet.

29 november 2019
Nic De Schepper