Evergreen Terrace Sincerity Is An Easy Disguise In This Business

Warner Bros Records
Sincerity Is An Easy Disguise In This Business
Evergreen Terrace is toch, al zijn ze pas ontstaan in 1999, al een gevestigde waarde in de hardcorewereld. Hun unieke muziek, een mix van loeiharde hardcore, humor en hun kenmerkende dubbele zang, spreekt sinds hun ontstaan al vele liefhebbers van de iets hardere muziek aan. Nog niet zo lang geleden kwam hun cover-cd Writer's Block uit, en nu hebben ze een nieuwe cd met eigen nummers uitgebracht, mooi getiteld Sincerity Is An Easy Disguise In This Business.

Wie Evergreen Terrace een beetje kent, weet wat we kunnen verwachten van n van hun cd's. Op deze nieuwste wijken ze er dan ook niet vanaf. Pure hardcore met duidelijke punkinvloeden is wat we krijgen. Waar ze vroeger bekend stonden om hun ruw geluid, klinkt nu alles iets gepolijster. Zolang dit er maar niet voor zorgt dat de muziek minder heftig wordt, denkt een hardcoreliefhebber dan, en wees gerust: de nummers op deze cd zijn hard. Wie bij bijvoorbeeld Gerald Did What? of Dog Fight stil kan blijven zitten krijgt van mij een sigaar.

Het is niet echter allemaal hxc-breakdown wat de klok slaat: op The Thunder tonen de mannen dat ze ook talent hebben om goeie rollende rock (weliswaar zeer harde rock, maar kom, toch rock) te schrijven. Ook in Tonight Is The Night We Ride - overigens een zeer sterk nummer - merken we een paar riffs die evengoed van een seventies heavy metalgroep hadden kunnen zijn. De mengeling van metal, punk en hardcore is dan ook kenmerkend voor deze cd en maakt hem aantrekkelijk voor een breed publiek. Of je favoriete groep nu NOFX, Hatebreed of Trivium is, deze cd zal je zeker aanspreken.

Om af te sluiten toch n puntje van kritiek: na een tijdje klinken alle nummers een beetje hetzelfde. De 10 nummers hebben telkens wat anders als "hook", maar toch klinken ze allemaal heel gelijkaardig. Maar ach, zolang het goed gemaakt is, hoor je mij niet klagen. En goed gemaakt, dat is het. Het advies van daMusic: kopen, die "business"! In oktober staat Evergreen Terrace trouwens samen met As I Lay Dying en Heaven Shall Burn in de Muziek-o-Droom in Hasselt. Hoogstwaarschijnlijk niet te missen!

November 8, 2008
Yannick Vink