Eric Krasno - Always

mascot label group

Tijdens deze donkere wintermaanden is een zomerse plaat misschien niet hetgeen wat je zou verwachten. Toch slaagt Eric Krasno erin om je woonkamer in een warme, zonnige lounge te veranderen. Met zijn vierde solo studio album laat hij nogmaals horen met wat voor muzikant we te maken hebben.  

Always

Eric Krasno is de multi-instrumentalist, tweevoudig Grammy Award-winnaar en - nog belangrijker - echtgenoot en jonge vader. Zijn muzikaal cv is niet van de minste. Zo nam hij vier albums op met Lettuce, zijn vroegere band, en maar liefst twaalf met Soulive. En nu ligt zijn vierde solo album 'Always' klaar.

Silence is de begintrack van het album. Een heerlijk swingende beat en de zwoele stem van Krasno laten de zon meteen doorbreken, waardoor de warmte vanuit de speakers je kamer op een aangename temperatuur brengt. Een drumbeat, waarop stilstaan onmogelijk wordt en een gitaarsolo die je laat wegdromen, deze track verpakt het allemaal in een mooi geheel.

Lost Myself is een uptempo nummer, waarin de blaasinstrumenten de swing voorzien, zodat je niet op je stoel kan blijven zitten. De track dendert maar door tot we aankomen bij de slow dancetrack The Man In Me, een nummer waarvan je bijna zou denken dat het ingezongen werd door John Mayer. 

Where I Belong is wat je nodig hebt voor een lazy Sunday. Hier vullen de vocalen en de gitaar elkaar perfect aan. Dit kan dan ook tot de hoogtepunten van dit album gerekend worden. De laatste helft van het nummer is instrumentaal met een overheerlijke solo, die je heel even alles om je heen doet vergeten.

De afsluiter, het bijna hypnotiserende Always With You is een samenwerking met de Spaans-Amerikaanse zangeres Victoria Canal. De track valt een beetje uit de boot, als je de rest van het album beluistert, en sluit het album op een aparte manier af. Wellicht, als je het nummer los van de plaat zou afspelen, valt hij meer op zijn plek. Nu zorgt het voor een raar, zweverig einde aan een prachtig album.

17 januari 2022
Jordi Rijnders