Dyscordia - Delete / Rewrite

Road Mark Productions

Delete / Rewrite

'Delete / Rewrite' is het derde album van het Belgische Dyscordia. De band maakt stevige progressive metal en de twee voorgaande albums kregen lovende reviews. Wat brengt het nieuwe album?

Je kan beter vragen wat het ons niet brengt. Dan zijn we zo klaar. 'Delete / Rewrite' bevat alles wat we maar willen. Het is snel, hard en genadeloos. Elke song slaat in als een bom, pakt je bij de lurven en slaat als een mokerslag om zich heen. De hele plaat is een ware rollercoaster waarbij we getrakteerd worden op meesterlijk uitgespeelde gitaarriffs van gitaristen Stefan Segers en Martijn Debonnet. Om nog te zwijgen van de virtuoos uitgespeelde, jankende gitaarsolo's van Guy Commeene. Heerlijk!

Wat ook opvalt zijn de vocalen. Dyscordia gebruikt zang waarover wij bijzonder te spreken zijn, hetgeen ons in dit genre bijzonder bevalt. De afwisseling tussen clean gezongen stukken en de grunts en screams zijn het resultaat van een geweldige samenwerking tussen Piet Overstijns en Stefan Segers.

Dat Wouter Debonnet goed overweg kan met de drumsticks is zonder meer te horen. De drumpartijen zijn hard, snel en de dubbele basdrumrolls volgen elkaar in sneltempo op. En dat alles wordt bovendien nog ondersteund door het geweldig zware baswerk van Wouter Nottebaert, dat als een mooie rode draad door het gehele album heen loopt.

'Delete / Rewrite' is een juweeltje en dat mag geweten zijn.

6 januari 2020
Jerre Hoetink