Donna Blue - Donna Blue

Starman Records

Donna Blue

Vorig jaar stelden we je Donna Blue al voor, een ongewoon Nederlands duo dat af en toe klinkt als Beach House maar ook niet vies is van yé yé. Onlangs verscheen de nieuwe, naamloze ep bij Snowstar.

De ep opent met het ons reeds bekende, bruisende 1,2,3, een nummer waarop Danique van Kesteren klinkt als Lio, een jonge Jane Birkin of France Gall in haar topdagen, begeleid door gortdroge drums en een afgeknepen gitaar. De zomer van 1963 lijkt plots helemaal terug.

Maar recente single Get Away laat een ander geluid horen. Het feestje is over en van Kesteren lijkt helemaal alleen achtergebleven in een hoekje van de dansvloer na een thé-dansant, terwijl de gitarist van het live bandje nog even wat lome, rokerige noten uit zijn instrument ontlokt. Romantisch maar donker.

Nog donkerder en mysterieuzer klinkt het duo op de nieuwe track Arlene’s. Ondertussen zitten we in een bruine koffiebar waar Chris Isaak en The Shadows uit de jukebox lijken te komen en de dienster werkloos naast de kan uitgekookte koffie op een tamboerijn slaat.

Donna Blue kiest voor retro en doet dat goed. Voorlopig lijkt de band een goed bewaard Nederlands geheim te blijven. Er staan heel wat festivals gepland, maar allemaal in eigen land en Vestrock, waar veel Belgen komen, is daar vooralsnog niet bij. Wie heeft er nog een plaatsje in een kleine, gezellige tent zo rond zonsondergang?

4 mei 2019
Marc Alenus