DMA's - How Many Dreams?

Virgin Records

How Many Dreams?

Met dit album hebben de Australische DMA'S het gitaarwerk meer naar de achtergrond geschoven en heeft dit plaats gemaakt voor elektronische ravemuziek.

In 2020 behaalde de band het grootste succes met het uitbrengen van 'The Glow'. Het album schopte het tot hoog in de charts. Met 'How Many Dreams?' richten ze zich op meer. Je hebt hen voorheen al horen experimenteren met diverse stijlen, akoestisch of elektrisch, hard of zacht. Nu gaan ze daar op hun eigen manier lekker mee door.

Starten doen ze met de titeltrack en ze zetten direct de toon voor de elektronische muziek, die komen gaat. Een flinke omschakeling wordt er gemaakt, als het album verdergaat met Olympia. Een vrolijke gitaarriedel gaat gepaard met hoge vocalen om zo een lekker in het oor liggende track te vormen. De zomerse sfeer geeft je met het huidige regenachtige alleen maar meer redenen om uit te kijken haar het festivalseizoen, wanneer deze band vele mensen zal laten genieten.

Met Dear Future doen ze het even rustigaan om stil te staan bij het feit dat de toekomst toch een belangrijk deel van het leven is. Die kalme sfeer houden ze nog even aan met het prachtig ingetogen Forever, waarin ze even de positieve touch verliezen, maar ook dit staat hen eigenlijk wel. Hier blijkt immers dat de band over een enorme dosis creativiteit beschikt en het geen onetrickpony's zijn. 

Something We're Overcoming doorbreekt de akoestische reeks met een elektronische beat. Ook hier komt het zomerse festivalgevoel boven, wanneer je jezelf heerlijk ziet dansen met een koel drankje in je hand. Nadat de zon achter het podium is verdwenen, volgt de ravetrack De Carle. Alweer totaal iets anders dan wat we van de band gehoord hebben: een diepere danstune, die op de dancefestivals snel een plaats zal weten te vinden. 

Heb je met dit album alleen maar meer zin gekregen in live muziek? De laatste week van april is de band in Europa en zijn ze onder in België en Nederland te zien. In juni spelen ze op de laatste dag van het oudste festival van het land, Pinkpop.

8 april 2023
Jordi Rijnders