Deerborn - Where Demons Hide

Celebration Records

Where Demons Hide

Vier jaar na de release van het op veel lof onthaalde debuutalbum, liet Deerborn in januari 2020 opnieuw van zich horen onder de vorm van de single Where Demons Hide. En dat werd ook de titelsong van het nieuwe album.

De Deense vijfkoppige band Deerborn vond het hoog tijd, om na vier jaar huisvader te spelen, nieuwe muziek uit te brengen. Op 17 januari was er het loeiharde Where Demons Hide uit. Het eerder dreigend klinkende begin van het nummer zwelt aan om tijdens het refrein in een wanhopige explosie van gitaren en drums los te barsten.

De single, die hierop volgde, Can’t Find My Way, is dan weer totaal het tegenoverstelde. Het is een goed doordachte, gevoelige en aangrijpende ballad die volgens zanger Lasse Nørby gaat over het niet kunnen uitdokteren hoe het leven nu precies in elkaar zit. En dat lijkt iets waar veel mensen mee worstelen.

Derde single uit dit album is Figured Out En dat is meteen ook de opener van deze plaat. Met dit nummer tonen de Denen dat ze niet zomaar een dark Americana-groep zijn, maar dat ze best weten hoe ze een tijdloze rockklassieker kunnen neerpoten.

Ondanks het feit dat er drie losse nummers aan voorafgingen, is ‘Where Demons Hide’ een album dat je in zijn geheel dient te ontdekken. De singles zijn drie volledig verschillende en op zichzelf staande rockers, die in het plaatje passen en de toon zetten voor het volledige album

Dit is een veelzijdige plaat met songs, gaande van explosieve nummers naar liedjes, die eerder flirten met een geheimzinnige soort bezorgdheid. Het is niet alleen een reis door de duisternis, maar nodigt ook uit tot een volwassen kijk op jezelf en zet je ertoe aan om jezelf beter te leren kennen. Bij het beluisteren van het album hoor je bovendien duidelijk de invloeden van grootheden als Neil Young, Pearl Jam en Rage Against The Machine.

Via de website van de platenmaatschappij of op Bandcamp kan je je verschillende vinyl versies aanschaffen van dit korte, maar krachtige rockpareltje.

27 augustus 2020
Marjolein De Smet