Dee Snider - For The Love Of Metal - Live

Napalm Records

For The Love Of Metal - Live

Brace yourselves, the hottest chick in metal is back! Wie dacht dat Dee Snider na het einde van Twisted Sister de blonde krullen zou afscheren en genieten van de oude dag, komt bedrogen uit. De voorbije vier jaar bracht de man al twee studioschijven en een live album op de markt. En daar doet hij nu dus nog eentje bij.

Toegegeven, deze is wel net iets meer dan enkel een live album. We hebben het over een dvd-/bluray-collectie met exclusief behind-the-scenesmateriaal, interviews en live performances. Zeer leuk voor de fans dus.

Dee Snider is een graag geziene gast op de festivalpodia wereldwijd. De man weet te entertainen als geen ander en heeft een catalogus van festivalhymnes waar jonge bands spontaan geil van worden. Blijft de vraag wat nog maar eens een album met live versies van We're Not Gonna Take It en I Wanna Rock ons kan bijbrengen.

Sniders theorieën over de invloed van de woorden "Hier komt een nieuw nummer", op de darmflora van de gemiddelde festivalganger mogen dan wel uiterst vermakelijk zijn, maar dat neemt niet weg dat we nog altijd naar een album vol Twisted Sister-nummers zitten te luisteren, aangevuld met enkele solonummers. En Highway To Hell uiteraard, alsof we nog extra bewijsmateriaal nodig hadden dat het toch allemaal een beetje afgezaagd begint te worden.

Voor de cd moet je het dus zeker niet doen. Laten we wel wezen: je hoeft het er ook niet om te laten. Die zondagnamiddag-op-de-festivalweidesfeer doet dezer dagen wel deugd en zelfs de grootste cynicus zal geniepig zitten gniffelen bij Dee's grappige bindteksten. Die paar solonummers tussen de vermakelijke Twisted Sister-nummers zijn trouwens ook best te pruimen. Met Become The Storm als toppunt. O ja, met Prove Me Wrong gooit Snider er ook nog een splinternieuw nummer achteraan. Ook altijd meegenomen.

21 augustus 2020
Nic De Schepper