Death Bells - Between Here & Everywhere

Konkurrent

Between Here & Everywhere

Wij zijn niet bepaald vies van een streep postpunk en al zeker niet als die gekruid is met menig shoegazemoment zoals het geval is bij onze vrienden van Death Bells uit Australië (Sydney) op 'Between Here & Everywhere'.  Aussiepostpunk als het ware.

De kern van Death Bells wordt gevormd door Will Canning en Remy Veselis, die elkaar al ontmoetten op de middelbare schoolbanken, alwaar snode plannen werden gesmeed om een new wavegroep te stichten. Vijf jaar geleden, in 2017, leverde dat al de debuut-ep 'Standing At The Edge Of The World' op, waarna de kompanen de vlucht vooruit kozen en emigreerden naar de Verenigde Staten. Deze boude beweging leverde een pak inspiratie en energie op en na intens touren vonden ze gelijkgestemde zielen, die eenzelfde voorliefde etaleerden voor de underground, hetgeen resulteerde in 'New Signs Of Life' (2020).

Vandaag zijn de angstrockers er opnieuw met het uitstekende 'Between Here & Everywhere', dat bulkt  van postmoderne, reverbzwangere gitaren, lekker kille monologe synths en drummachines. Een recept waar onze Whispering Sons ook op een succesvolle manier mee aan de weg timmeren. Ze zouden niet misstaan op een gedeelde affiche (als dat al niet gebeurd zou zijn). Resideren doen ze ergens in een kille woestijn tussen Joy Division, Interpol en het donkerste van Depeche Mode.

Prijsbeest Lifespring werd al een hele wijl geleden geschreven, maar recent teruggevonden op een usb, die ergens in een binnenzak van een jas verborgen zat. Opgenomen in de nieuwe pleisterplaats Los Angeles in de Paradise Studios met de hulp van Colin Knight. Los Angeles is een permanente muze voor de groep met een spectrum aan gevoelens die balanceren tussen grimmig en hoopvol. We hebben het ook nogal voor het midtempo Space Without A Name, een angstrocker die Interpol onderweg vergeten is te schrijven. Of A Better Resolution, dat slepend aanzet en met een doodgraversstem het koudste deel van de gang bezingt. Of nog Intruder dat, ondersteund door een koor, een grillig ritme koestert en ermee weg komt.

Gretig met reverb en donkere pathos komen Death Bells het best tot hun recht. Ze zijn de kunst machtig om met darkwavehooks gracieuze en fiere songs te produceren. In volle zomer bij de huidige tropische temperaturen zal 'Between Here & Everywhere' misschien niet opperbest gedijen, maar zoals een populaire televisiereeks reeds aankondigde: “Winter is Coming”. En tegen dan kan u deze luidkeels meezingen.

21 juli 2022
Laurens Leurs