Dead End America - Crush The Machine

Southern Lord

Crush The Machine

De Amerikaanse presidentsverkiezingen warn eigenlijk een ver-van-ons-bed-show. Twee oude mannen die elkaar op slinkse wijze de loef probeerden af te steken. En daarna volgde er nog meer show. 

Donald Trump was zowat overal kop van jut. In een poging om de kiezer te overtuigen werden de gekste dingen gedaan. Terwijl je ook gewoon enkele nummers kon schrijven over je diepste emoties en die op een plak vinyl laten persen. Dat is waar D.E.A. (Dead End America), het hardcore-punk-vehikel van wijlen Steve "The Slayer Hippy" Hanford, drummer van Poison Idea, gitarist Tony Avila (World Of Lies),  gitarist Ian Watts (Ape Machine) en bassist-zanger en enfant terrible Nick Oliveri (Mondo Generator, The Dwarves, ex-Kyuss, ex-Queens Of The Stone Age) met 'Crush The Machine' deden. 

Titels van nummers als Twitter Troll, Dead White Hands en Bullet For .45 (Straight From A .45) geven duidelijk aan welke kant het op gaat. Hardcore punk om vingers en duimen bij af te likken. Vier nummers in amper zeven minuten. Met de eerste twee, gezongen door Steve Hanford en Nick Oliveri (die hier onder zijn Dwarves-naam Rex Everything mag aantreden). Voor het langste nummer Bullet for .45 (Straight From A .45), dat bol staat van de tempowisselingen, werd Mike IX Williams van EyeHateGod gevraagd en voor afsluiter Searching For A Reason werd Blaine Cook (The Fartz, The Accüsed) opgetrommeld. 

Een all-star hardcore punkband die alles had om de nodige invloed uit te oefenen op de kiezers. Zonde dat de te vroeg overleden Steve Hanford er niet meer bij is, maar hij zou blij zijn te weten dat de single net voor de verkiezingen in de winkel lag. 

Southern Lord Europe brengt in Europa de fysieke single uit. En je kan hem maar beter vooraf bestellen, want over de oceaan gaat hij vlot over de toonbank. En dan is het wachten tot we hier in België eens een punkband krijgen die hun mening over al die regeringen aan het zwarte goud toevertrouwt.

22 november 2020
Bert Gysemans