Cut Worms - Nobody Lives Here Anymore

Jagjaguwar

Nobody Lives Here Anymore

Teruggaan in de tijd? Met het nieuwe album van Cut Worms kan dat. Hoewel de opnames nog vers zijn, lijkt het rechtstreeks uit de oude doos te komen. Dit is een mix van country en Britse pop in een piekfijn jasje.

 

Het merendeel van wat we tegenwoordig op de radio horen, heeft een digitale ondertoon. Voor wie de tijd graag stil had zien staan, zijn er gelukkig artiesten als Max Clarke. In 2017 bracht hij een eerste ep ‘Alien Sunset’ uit en in 2018 was er het eerste volledige album ‘Hollow Ground’. Dit allemaal onder de artiestennaam Cut Worms.

‘Nobody Lives Here Anymore’ begint met The Heat is On, dat meteen een sterke aftrap van de plaat is, en gaat verder met het swingende en energieke Unnatural Disaster. The Everly Brothers zijn altijd een grote inspiratie geweest voor Clarke en dat is in vele van zijn songs duidelijk terug te horen. Looks Like Rain start bijvoorbeeld met zo'n catchy gitaarpingel, waardoor dit nummer voor een zomers gevoel zorgt, ondanks de titel. Voor de liefhebbers is Sold My Soul het echte pareltje van dit album. De lapsteel en het kenmerkende basdeuntje maken dit tot een gezellige countrysong

Net over de helft van het ruime assortiment vind je het rustige Walk With Me, hetgeen na het oppeppende Baby Come On voor een kleine adempauze zorgt. En dan start er nog een swingend pianodeuntje, hetgeen God Bless The Day weer tot net iets anders maakt dan de voorgaande songs.

Naast muzikant is Max Clarke ook nog grafisch ontwerper, twee dingen die hij hier kan combineren. Het resulteert in een goed album, geschikt voor vele gelegenheden. Het herkenbare kraakje van de platenspeler zorgt bovendien voor een echt nostalgisch gevoel en maakt dit tot een perfect album om even te ontsnappen aan de moderne wereld van vandaag.

13 oktober 2020
Jordi Rijnders