Crest Of Darkness Evil Knows Evil

My Kingdom Music
Evil Knows Evil
Een tijdje geleden zou deze Noorse band opgetreden moeten hebben in Belgi. Helaas vond dat optreden toen niet plaats omdat n van de support acts niet het nodige en afgesproken materiaal meebracht. Om de speciaal naar hier gevlogen Noren niet onbezopen naar huis te sturen werd er dan maar een feestje gebouwd met de bands zelve. Onder deze niet al te nuchtere omstandigheden gaven de Noren dan maar enkele cd-tjes weg. Toevallig kon ondergetekende er eentje bemachtigen en omdat dit schijfje zo de moeite is, moest er maar eens een review van komen.

Om even met de deur in huis te vallen: het Noorse Crest Of Darknes maakt black metal. Hiermee zou alles gezegd kunnen zijn, want ieder metalliefhebber weet hoe Noorse blackmetal klinkt. Gelukkig klinkt Crest Of Darkness niet zo typisch als de roemruchte genre-genoten. De band weet immers als geen ander hun muziek boeiend te houden door allerlei andere invloeden, gaande van thrash tot heavy metal. Dit dan aangevuld met de schreeuwende vocalen van zanger Ingar en voorzien van de nodige samples. Vooral die samples zorgen ervoor dat de band geen moment verveelt.
Openingsnummer Chapter One zet in feite de toon van het album en met nummers als Inexplicable Bloodthistiness en Black Hole Mystery komt de band ook ijzersterk uit de hoek.
De variatie die Crest Of Darkness in de nummers weet te stoppen is geweldig, op elk gebied. De gitaren, de drums, zang,en ook onderling. Nergens teveel herhalingen of saaie stukken. Met het fraaie en donkere The Lust laat de band een hele andere kant van zichzelf zien. Geen gitaren in dit nummer, maar een heuse soundscape met erg dreigende ondertonen. De hierna volgende tracks As A Part Of Your Universe en Cosmic Terror scheuren en beuken er dan weer op los. Tot slot komt er na het instrumentale The Greatest Gift met Warhead 666 een wel erg agressief einde aan de cd, waarin de band nog eens alle gitaar, drum en zangduivels loslaat om de boodschap kenbaar te maken Evil Knows Evil!!!

November 8, 2008
Kurt Van Camp