Creature With the Atom Brain Kill the Snake

Conspiracy Records
Kill the Snake
Wat doe je als je na een cool album met een coole band even op je gat moet blijven zitten? Je begint een nieuwe band! Na een vette tour met Millionaire, een sabatperiode van de laatstgenoemde en een tour afgewerkt te hebben met de Mark Lanegan Band... nam Aldo Struyf het heft in eigen handen en nam hij zelf de eerste 7" van CWTAB op, The Snake. Deze werd onlangs gevolgd door Kill the Snake, welke de laatste LP gaat zijn voor de groep met een album op de markt komt.

De band bestaat uit Aldo Struyf, Dave Schroyen (Millionaire, ex-Vandal X) en Jan Wygers (Mauro and the Grooms[/i]). Deze drie kwieten (of creatures, kies maar) treden op in cellofaan en krijgen de meest chaotische muziek uit hun instrumentarium. Kill the Snake lijkt op het begin nog een rustige plaat, maar halverwege het eerste nummer sijpelt de chaos al door de speakers. Je krijgt zowat de hele plaat vreemde synths mee die in harmonie gaan met de dreunende stonerrock die CWTAB voortbrengt. Alle vocalen op de plaat zijn vervormd (jaja, hier hebben we de 'vocoder' weer) en wonder boven wonder vinden we ook nog bluesrock-achtige songs op de laatste helft van de plaat. Een nummer dat deze reviewer zeker kan bekoren is Dark Blood.

Kill the Snake is op zich een lekkere plaat, maar hij dreigt te vervelen na een tijdje. Goede keuze van CWTAB om vanaf de tweede helft er net voldoende variatie in te brengen. Helaas geen muziek om doordeweeks op de radio te horen, maar toch wel een ferme dreun voor de mensen die dachten een Millionaire-kloon voorgeschoteld te krijgen.

De moeite om te checken? voor de gevorderde muziekliefhebber wel. Check vooral de nummers Peacock Voltage, Eisenhower Memorial Hospital, Dark Blood.

November 8, 2008
Tim Van Hal