Chimaira Chimaira

Roadrunner Records
Chimaira
Na de EP This Present Darkness en het debuut album Pass Out Of Existance werd Chimaira genoemd als de nieuwste metalsensatie. Op de opvolger The Imposibility Of Reason blies Chimaira iedereen weg met songs als 'Pure Hatred' en 'Power Trip'. De band toerde over de hele wereld met onder andere Ill Nino en Machine Head. Twee jaar later ligt dan eindelijk het nieuwe album in de winkel, dat simpelweg 'Chimaira' heet.

Het nummer Nothing Remains werd op internet al verspreid en kreeg goede reacties in de metalwereld. Het nummer viel op omwille van zijn lange speelduur en de structuur die we niet van Chimaira gewend zijn. Het nummer schepte hoge verwachtingen voor het nieuwe album. Na het nieuwe album gehoord te hebben komen we tot de conclusie dat Chimaira als band erg gegroeid is. De gemiddelde speelduur van een nummer is vijf minuten en de nummers zitten duidelijk beter in elkaar dan op de voorganger.

Voor de kids die fan zijn geworden door The Imposibility Of Reason zal dit album een zware kluif zijn. Verwacht geen nieuwe Pure Hatred of Power Trip want dan zal je in dit album weinig vinden. Een van de belangrijkste winsten die Chimaira heeft gemaakt is dat ze eindelijk een album hebben afgeleverd dat van het begin tot het eind blijft boeien. Chimaira klinkt hier nog enorm agressief, maar weet deze agressie beter te vertalen naar nummers die samen een album vormen dat interessant blijft. Op het vorige albums stonden goede nummers, die het live waarschijnlijk beter zullen doen dan de nummers van dit album, maar Chimaira heeft hier het beste album uit zijn carrire afgeleverd.

November 8, 2008