Caribou - Suddenly

City Slang

Suddenly

Hoewel Caribou's 'Suddenly' al even geleden uit is, heeft het toch een dikke maand geduurd voor we het ontdekten in alle glorie. Of het te maken heeft met die quarantaine? Of we op zoek zijn naar alternatieven voor de wekelijkse clubavonden? Misschien.

Dit album kan u best vergelijken met een cirkel: een perfect figuur zonder begin of einde. Waar Sister, de openingstrack  u op een rustig tempo begeleidt naar de rest van ‘Suddenly’, neemt Cloud Song u op diezelfde manier bij de hand, zij het aan het einde van dit album zo’n drie kwartier later. Wat dan met het centrum van die cirkel? Ook daar vinden we enkele pareltjes terug. Zo vermomt You And I zich als één van de rustigere songs, om tegen het chorus open te barsten in eclectische klanken. Eureka, daar komt die albumtitel dus vandaan! Ook Sunny’s Time herbergt een plotwending, want een indrukwekkende pianosolo wordt abrupt onderbroken door een rapsolo.

Verander één letter in de titel en je bekomt het exacte gevoel dat Ravi ons bezorgt. We wanen ons in een bomvolle, zweterige club, de weg banend naar de bar om vervolgens smachtend naar de barman te kijken, hopend dat wij zijn volgende klant zijn. Ook Never Come Back is er eentje voor in de clubs en tegelijk ook één van onze persoonlijke favorieten. Deze zou niet misstaan in een tracklist van vele house-dj's. De zin "And you never come back", zouden wij alvast luidkeels en zonder nadenken meeschreeuwen. Om de nacht verder te zetten, kiezen we voor Magpie. Deze nostalgische track zorgt ervoor dat je begint na te denken over die ene persoon waar je jaren geleden de blik mee kruiste op het openbaar vervoer. Voer voor slapeloze nachten.

Op dit album horen we Dan Snaith op de voorgrond treden. Hij durft zichzelf meer dan ooit de rol van zanger aan te meten. Op ‘Suddenly’ kiest hij alweer voor zijn eigen unieke sound en slaat hij met elke song een andere weg in, maar toch ook weet hij die heerlijke harmonie te behouden.

9 april 2020
Annelies Rom