Bear's Den - Christmas Hopefully

Caroline International

Christmas Hopefully

Dat de kerstperiode van 2020 anders zal verlopen dan andere jaren is nu wel duidelijk. Om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan, heeft de regering met aandrang gevraagd om de kerstdagen in eigen bubbel te vieren. Een maatregel die trouwens niet alleen in ons land wordt genomen.

Om toch nog een beetje dat kerstgevoel te creëren, besloten de mannen van Bear’s Den om een kerstgerelateerde ep uit te brengen. De ep bevat drie nummers en werd ‘Christmas Hopefully’ gedoopt, wat meteen ook de naam is van de titeltrack.

Het nummer Christmas Hopefully lag reeds geruime tijd stof te vergaren op een rek bij zanger-gitarist Andrew Davie thuis. Met alles wat we dit jaar hebben moesten doorstaan, besloot Davie om het af te stoffen en te herwerken in de hoop het ook te kunnen afwerken. En dat is zeker gelukt. De song is eigenlijk één grote tegenstrijdigheid. Dankzij de zachte kerstbelletjes hoor en voel je de kerstsfeer, hetgeen automatisch voor een warm gevoel zorgt. Maar als je luistert naar de tekst, hoor je dat die gaat over de harde realiteit. De realiteit van het niet kunnen zien van dierbaren doorheen deze eindejaarsperiode. De band haalt ook aan dat dit een realiteit is die velen onder ons elk jaar moeten ervaren. Pandemie of niet, Kerst is een periode die voor veel mensen heel moeilijk en zwaar kan zijn.

Berlin pt II is zonder enige twijfel het vervolg op de kerstsingle Berlin uit 2019. Dat was een groot succes en werd reeds meer dan twintig miljoen keer gestreamd. En hoewel pt II ook wel een goede kerstsong is, is hij minder volmaakt dan de voorganger.

Het derde en meteen ook meest intieme nummer op deze korte kerst-ep is Favourite Patient. Davie schreef het voor zijn verloofde, die als dokter de gevolgen van de pandemie van heel dichtbij meemaakt. Het nummer wordt door de band ook opgedragen aan het zorgpersoneel van de onder de bezuinigingen kreunende NHS. Hiermee proberen ze de mensen, die tijdens de feestperiode waarschijnlijk lange uren zullen moeten werken, een hart onder de riem te steken. En voor de band stopt het niet bij deze figuurlijke steun. Ze kozen er ook voor om de opbrengst van de ep integraal te doneren aan NHS Charities Together. Daarbovenop werden er vijfhonderd exclusieve ep-kerstbundels gemaakt. Ook de opbrengsthiervan zullen ze integraal aan dat goede doel doneren. Een mooi gebaar in de hoop om zo de NHS financieel een klein duwtje in de rug te kunnen geven.

Met deze ep probeert Bear’s Den het kerstgevoel tot in jouw huiskamer te brengen, hetgeen dit tot een ideale plaat maakt voor wie een kleine kerstoppepper kan gebruiken.

22 december 2020
Marjolein De Smet