Andrew Adkins - Rattlesnake Motions

Cosmosis Oceans

Rattlesnake Motions

Fijne, vettige singer-songwritersrock uit Nashville, daar zijn we wel voor te vinden en ene Andrew Adkins bedient ons op de wenken met nieuwe plaat 'Rattlesnake Motions'.

Voor één keer is het geen doorwinterde country die we uit Nashville verwelkomen, maar wel een singer-songwriter die zich niet voor één gat laat vangen. Want Andrew Adkins voorziet 'Rattlesnake Motions' van meer sfeertjes. Van classic rock over meer psychedelisch getinte songs tot stevige rootsrock, hij verft klanken met een breed palet.

Andrew Adkins wordt ons gepresenteerd als een veteraan singer-songwriter met toch al een twaalftal jaren op de teller, maar wij hadden eerlijk nog nooit van het heerschap gehoord. Dat gebeurt wel vaker met Amerikanen die zichzelf op een neverending tour zetten in de clubs en theaters van de east-coast naar de west-coast en weer terug zonder dat we daar in Europa van horen.  

Naar verluidt, betaalde hij in het verleden ook al leergeld in twee groepen: bluespowertrio Mellow Down Easy en rockband Lions For Real, ons al evenmin bekend. Maar niet getreurd, 'Rattlesnake Motions' is een prettige  kennismaking en de rootsrock is zeer modern ingekleurd met een puike productie (in eigen handen).

Quebrado is een hedendaagse rootsrocker, gedragen door een hiphopbas en een zeer fraai gelaagd arrangement van toetsen en blaasinstrumenten; Into Dust een zwoele, confessionele song die een fraai refrein huisvest. We hebben het ook nogal voor Mysterious Engines, een semi-funky productie die zowaar naar Motown knipoogt. De enige keer dat in een nummer oprecht de Nashville-thuissfeer opgehoest wordt, is in de countryrock-ballade Whites Creek Rose, waar al twangend op de porch kan geschommeld worden. Maar evenzeer wordt er stevig tegenaan gebeukt in The Explosions In My Head, zoals de titel al laat uitschijnen.  

Dit is een aangename kennismaking met een Americana-artiest die met het hoofd in de seventies toeft, maar met de voeten stevig in 2022 staat geplant. Een fraaie plaat!

1 oktober 2022
Laurens Leurs