An-Sofie Noppe - Peist A Mi

Eigen beheer

Peist A Mi

Brihang, Het Zesde Metaal, Flip Kowlier en bij uitbreiding ’t Hof van Commerce bewijzen al even dat het West-Vlaams absoluut geen belemmering hoeft te zijn om goede tot fantastische muziek te maken. Ook An-Sofie Noppe keert op de nieuwste ep terug naar die roots. 

Na debuutplaat ‘Wij Blijven Hier’ (2018) is An-Sofie Noppe niet bij de pakken blijven zitten, want met ‘Peist A Mi’, vrij vertaald "Denk aan mij", brengt ze nu samen met producers Wouter Berlaen en Ward Snauwaert een ep uit, die misschien net door het West-Vlaams uit Watou dichter bij haar ligt dan dat debuut. 

Al van bij de titeltrack worden we ondergedompeld in de frisse en sfeervolle poppy sound. Het daaropvolgende O Je Goat is een duet met Wouter Berlaen en gaat over de twijfels die heersen binnen een relatie en de vraag of die nog wel levensvatbaar is. De combinatie van beider dialect - Noppe in het West-Vlaams,  Berlaen in het Zults - zorgt voor een leuke meerwaarde. 

Nie Van Ier begint heel minimaal, maar bloeit mooi open in het refrein met de subtiele, maar aanwezige blazers van Die Verdammte Spielerei. Bij aanvang van Optie blijven we wat op de honger zitten. Tot we getriggerd worden door de heerlijk meerstemmige passage “Zere were deure / Zere were weg”, en we geboeid blijven tot het einde. 

Slotnummer Fanfare is het meest nostalgische van de ep. Daarnaast kan het ook op het meest breed uitgewerkte arrangement teren waardoor de song met veel nuance openbloeit met een belangrijke rol voor Die Verdammte Spielerei. Op het einde doet de fanfare uitgeleide met mischien wel het profetische Ik Zeg Je Geen Vaarwel Mijn Vriend. Dit ep’tje smaakt inderdaad naar meer. 

17 januari 2020
Patrick Blomme